header

Συμμετοχή σε 3η Hangzhou International Day, 5.9.2020 - Επίσκεψη σε πόλη Hangzhou
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 11/09/2020
Συναπτόμενο αρχείο: Photos Hangzhou 050920 cn.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Κείμενο:

Συμμετοχή σε 3η Hangzhou International Day, 5.9.2020 - Επίσκεψη σε πόλη Hangzhou

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της συνόδου των χωρών G20, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Hangzhou, της Κίνας το Σεπτέμβριο του 2016, το Υπουργείο Εξωτερικών της Λ.Δ. της Κίνας – παράρτημα Hangzhou, απέστειλε πρόσκληση στο Γραφείο μας, προκειμένου λάβει μέρος στους εορτασμούς και τις εκδηλώσεις της 3ης Διεθνής Ημέρας Hangzhou. Οι εκδηλώσεις συμπεριλάμβαναν επίσκεψη σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, ανάπτυξη επαφών με μέλη της τοπικής κυβέρνησης και υπηρεσιακούς παράγοντες της πόλης, κοκ. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενδυνάμωση των σχέσεων με ηγεσία τοπικού Επιμελητηρίου CCPIT, Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο πόλης, υψηλόβαθμα στελέχη τοπικών φορέων και εταιρειών της πόλης με προεξέχοντα τα στελέχη της παγκοσμίου φήμης εταιρείας ALIBABA GROUP, με έδρα την πόλη Hangzhou. Από την επίσκεψη συγκρατούνται τα ακόλουθα:

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο συνεδριακό κέντρο «Hangzhou Intercontinental» όπου έλαβε χώρα χαιρετισμός από εκπροσώπους των Αρχών της πόλης.Συνολικά 61 εκπρόσωποι από 29 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας συμμετείχαν σε ανωτέρω συνάντηση.

Στο συνέδριο, συμμετείχαν οι κ.κ. Zhang Yong (Chairman & CEO of Alibaba Group), Wen Jia (President of the Public Affairs Department and Partner of Alibaba Group) και Song Juntao (Secretary General, Globalization Office of Alibaba Group). Ο κ. Zhang Yong υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη τόσο του Ομίλου Alibaba όσο και της πόλης του Χαντζόου είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, θεωρώντας πως η δυναμική των κινέζων καταναλωτών και η επωνυμία «Made in China» μπορούν να δώσουν ώθηση στη νέα εποχή της ψηφιακής οικονομίας και του ολοκληρωμένου ψηφιακού οικοσυστήματος εμπορίου το οποίο ο Όμιλος αναπτύσσει ήδη με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία πέντε χρόνια. Στόχος του Alibaba μέσω των ψηφιακών συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου που διαθέτει είναι η εξυπηρέτηση 2 δις καταναλωτών παγκοσμίως έως το 2036 (180 εκατ. το 2019). Τέλος, τόνισε ότι ο Όμιλος θα συνεχίσει να προωθεί την εξέλιξη της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς εμπορίου, δρώντας υπέρ της συνεργασίας όλων των χωρών.

Κινεζικές εταιρείες εξωστρεφούς χαρακτήρα, παρουσίασαν τις δράσεις τους, όσον αφορά τις πρακτικές διείσδυσής τους στην παγκόσμια αγορά, αποτελεσματικούς τρόπους συμμετοχής στο διεθνή ανταγωνισμό και αντιμετώπιση προκλήσεων. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με εταιρικές παρουσιάσεις των κινεζικών κολοσσών «Huali Group» και «Zhejiang Hengyi Group» οι οποίες δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας και των πετροχημικών και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για συνεργασίες και επενδύσεις σε αντίστοιχες υποδομές ξένων χωρών.

Τέτοιες εκδηλώσεις, πέραν του γεγονότος ότι καταδεικνύουν τις νέες τάσεις παγκοσμίως αλλά και εντός της κινεζικής επικράτειας, όσον αφορά τις επενδύσεις και τις κινήσεις κεφαλαίων, δύνανται να θέσουν κατευθυντήριες γραμμές για συμμετοχή σε ελληνικά επενδυτικά προγράμματα για κινεζικές επιχειρήσεις, που θα επιθυμούσαν να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά. Εν λόγω εκδηλώσεις απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους αγοραστές /επενδυτές γενικότερα αλλά και ειδικότερα σε ξένες εταιρείες που θα επιθυμούσαν να εκμεταλλευτούν τα κίνητρα που προσφέρει η πόλη Hangzhou.

 

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov