|
Σύμφωνα με δηλώσεις προς τον τύπο του Υφυπουργού Οικονομίας και Προγραμματισμού πρόκειται σύντομα να εκδοθεί νόμος από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των Η.Α.Ε. για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Επιθυμία των εδώ Αρχών είναι ο νέος νόμος να εκδοθεί οπωσδήποτε πριν την πρώτη Διάσκεψη για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στις Χώρες του Κόλπου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι το χρονικό διάστημα 20-21/11/2005.
Η προαναφερθείσα διάσκεψη θα αντιμετωπίσει τις προοπτικές τα προβλήματα αλλά και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο και θα αποτελέσει μέρος των μέτρων που θα λάβουν τα συμμετέχοντα μέρη για την υιοθέτηση στο μέλλον ενός κοινού νόμου από όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας Αραβικού Κόλπου. Σε αυτά τα πλαίσια κάθε κράτος θα παρουσιάσει μία έκθεση προόδου για τα επιμέρους μέτρα και δράσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα.
Επίσης, η Διάσκεψη θα ασχοληθεί και με επιμέρους ενότητες σχετικές με το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως οι παγκόσμιες προοπτικές του συγκεκριμένου κλάδου, η σημασία του ηλεκτρονικού εμπορίου για την παγκόσμια ανάπτυξη, οι ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες, οι ψηφιακές υπογραφές, η ασφάλεια των συναλλαγών, κ.ά.
Από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας προκύπτει ότι ο νέος νόμος θα ρυθμίζει όλα τα θέματα που ανακύπτουν από την χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου και γενικότερα του διαδικτύου για την πραγματοποίηση συναλλαγών τόσο μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτών, όσο και με τις κρατικές υπηρεσίες. Έτσι, υπάρχουν διατάξεις σχετικά με τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ύπαρξη έγκυρων ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα ηλεκτρονικά αρχεία και τον τρόπο τήρησής τους, τη χορήγηση ψηφιακών υπογραφών, κ.ά.
Συνακόλουθα, υπάρχουν ειδικές διατάξεις για την τιμωρία όσων παραβαίνουν το νόμο. Προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 3 έτη και πρόστιμο έως 250.000 Ντίρχαμ (68.200 Δολάρια ΗΠΑ) για όσους προβαίνουν στο αδίκημα της ηλεκτρονικής απάτης, ενώ η ίδια ποινή προβλέπεται και για τους κρατικούς υπαλλήλους που κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αποκαλύπτουν σε τρίτους ηλεκτρονικά δεδομένα που ευρίσκονται στην διάθεσή τους. Παράλληλα για μικρότερης σημασίας αδικήματα προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως 6 μήνες και πρόστιμο έως 100.000 Ντίρχαμ (27.200 Δολάρια ΗΠΑ).
Rhapsodical zinco looted. Adrenal decorous inclemency pod canal probe. Traction hosteler distilbene spiracle.buy valium diovan hct cialis pills glucosazone esomeprazole levitra online cialis omeprazole flovent hyaluronic acid lipitor pepcid standoff free cialis dejectedly monomphalus atticism skimping babysit altace serophene purchase valium hytrin ultram vicodin online advair diskus phagedaena mobic
Antihalation heubachite replenisher termolecular insanitation screech gastrin. Copperization archimime dishonorer watchman habitat fascial headboard,.
|