Maximenu CK

Search

Search Icon

search

header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Απολογισμός Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο (σεμινάριο για την φέτα στην FOODEX 2019, δασμολογικές ποσοστώσεις, δεξίωση για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας, διμερή αγροτικά θέματα, βίντεο «Traditional Japanese Menus with EU Gis» με πρ
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΙΑΠΩΝΙΑ
Ημερομηνία: 20/12/2019
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (Αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού)
Κείμενο:

Στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο το 2019,  περιλαμβάνεται η αναβαθμισμένη για το 2019 συμμετοχή της Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Foodex Japan2019», στην οποία πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τα ελληνικά τρόφιμα και συγκεκριμένα για την «φέτα» ως ένα από τα βασικά ευρωπαϊκά προϊόντα Γεωγραφικών Ενδείξεων. Στη συμμετοχής μας στο περίπτερο της ΕΕ,  παρουσιάστηκε η  ελληνική κουζίνα σε ένα εντυπωσιακό cooking Show.

Επίσης, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στις δράσεις της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ιαπωνία, εντάχθηκαν εμπροθέσμως όλες οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, ώστε να έχουν προβάδισμα στην κατανομή των ποσοστώσεων, στο πλαίσιο εφαρμογής της Αρχής «first come first served». Ωστόσο, το ανταγωνιστικό αυτό πλεονέκτημα που είχαμε κατακτήσει για την «φέτα» στην πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος η οποία ήταν και η κρίσιμη για την τοποθέτηση των προϊόντων στις νέες συνθήκες της αγοράς, δυστυχώς χάθηκε, λόγω αιφνίδιας μεταβολής των όρων , αφού οι Ιάπωνες, μετά το πέρας της διαδικασίας,  «έδωσαν» παράταση προθεσμίας, η οποία καταστρατηγούσε το πλεονέκτημα που προσέφερε η αρχή «first come first served».

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο στις δράσεις της Αντιπροσωπείας της ΕΕ, συμμετείχαμε το δεύτερο δεκαήμερο Μαρτίου, στο περίπτερο της ΕΕ στην Foodex Japan 2019, όπου πραγματοποιήσαμε, μόνοι εμείς (και η Κροατία που ζήτησε την βοήθεια μας), επίδειξη ελληνικής μαγειρικής και γευσιγνωσίας.

Επίσης, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στις δράσεις της Αντιπροσωπείας της ΕΕ, το Γραφείο ΟΕΥ είχε ενεργό συμμετοχή στην παρουσίαση προϊόντων  των κρατών μελών, στο πλαίσιο της δεξίωσης για τη θέση σε ισχύ της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2019.

                Επιπροσθέτως, το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο, προέβη σε ενέργειες για την ενημέρωση όλων των επιχειρήσεων που εισάγουν ελληνικά προϊόντα στην Ιαπωνία, για να προσφέρουν χορηγία, στη δεξίωση για την ημέρα της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε  στις 09 Μαΐου 2019.

Επιπλέον, οι ενέργειες του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο, για την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να καταστεί δυνατό να εξαχθούν από την Ελλάδα προϊόντα χοιρινού κρέατος και ακτινίδια, βρήκαν πλήρη ανταπόκριση από τις αρμόδιες ιαπωνικές Αρχές. Παρομοίως, και στην περίπτωση του υφιστάμενου κτηνιατρικού υγειονομικού πιστοποιητικού για το νωπό γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπου η DG AGRI επιβεβαίωσε ότι η Αντιπροσωπεία της ΕΕ δεν εκπροσωπεί τα κ-μ για τα θέματα αυτά.

 

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov