Maximenu CK

Search

Search Icon

search

header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

43η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΤΤRI (Βουκουρέστι, 20-23.2.2020) - Συμμετοχή ελληνικών περιφερειών, δήμων, φορέων και τουριστικών επιχειρήσεων.
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Ημερομηνία: 28/02/2020
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βουκουρεστίου (Αρμοδιότητα και για Μολδαβία)
Κείμενο:

Πραγματοποιήθηκε από 20 έως 23 Φεβρουαρίου τ.έ στο εκθεσιακό κέντρο ROMEXPO η 43η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού ΤΤRI (Targul de Turizm al Romaniei), η μεγαλύτερη στον εν λόγω τομέα στη Ρουμανία, η οποία προσέλκυσε περί τους 21.000 επισκέπτες. Στην έκθεση συμμετείχαν άνω των 300 εκθετών (τουριστικοί οργανισμοί, ενώσεις ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων) από 15 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Μολδαβία, το Ισραήλ, η Μάλτα, το Μαρόκο κ.α.

      Την Έκθεση εγκαινίασε ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος κ. Emil-Răzvan Pîrjol, ο οποίος τόνισε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων για την προβολή του ρουμανικού τουριστικού προϊόντος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας (ΑΝΑΤ) κ. Nicolae Demetriades.

Η ελληνική συμμετοχή ήταν και φέτος δυναμική. Στο καλαίσθητο περίπτερο του Γραφείου ΕΟΤ Βουκουρεστίου, συνεκθέτες ήταν επίσης οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κρήτης, ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής και τα ξενοδοχεία Grecotel.

      Τo ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε η Πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι κα Σοφία Γραμματά, η οποία έδωσε και συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο TVR, ο Πρέσβης της Κύπρου κ. Φίλιππος Κρητιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Διμερούς Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου κ. Ιωάννης Αλφιέρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων, βουλευτής κ. Dragos Gabriel Zisopol, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, επιχειρηματίες από το χώρο του τουρισμού, στελέχη της ελληνικής Πρεσβείας και δημοσιογράφοι.

Την ελληνική παρουσία στην TTR στήριξε έμπρακτα η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, με μουσικοχορευτική παράσταση που προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο. Το παρών έδωσαν και διάσημοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και δημοσιογράφοι, όπως ο Daniel Buzdugan, η Dana Savuica, η Miheaela Mihalcea και η Maria Andrei, οι οποίοι έχουν κάνει κατά καιρούς αφιερώματα στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς στις εκπομπές, τα blogs και τα έντυπά τους.

Από πλευράς μας, επισκεφθήκαμε τους Έλληνες εκθέτες και συνομιλήσαμε μαζί τους, παρέχοντάς τους πληροφορίες για την αγορά της Ρουμανίας. Παράλληλα, το Γραφείο μας επισκέφτηκαν τις επόμενες ημέρες επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην Έκθεση, δραστηριοποιούμενοι στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ζητώντας τη συνδρομή μας για την αποτελεσματικότερη δικτύωσή τους στη ρουμανική αγορά.

      Θετική εντύπωση, τέλος, προκάλεσε το γεγονός ότι και στην φετινή εκδήλωση υπήρχε έντονη προβολή της χώρας μας από τα μεγάλα ρουμανικά και διεθνή γραφεία ταξιδίων (Christian Tours, Paralela45, Happy Tours, TUI Tours), με ανταγωνιστικές τιμές τόσο για την περίοδο του Πάσχα όσο και για το καλοκαίρι, στοιχείο που αποτελεί ένδειξη ότι συνεχίζει να υπάρχει υψηλή ζήτηση για τη χώρα μας και ότι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα θα συνεχισθεί και στο μέλλον. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα και το 2019, βάσει των εκτιμήσεων της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ρουμανίας, ήταν ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός για Ρουμάνους τουρίστες.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov