ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Εξαγωγή ζύθου στην Ιταλία / Απαιτούμενη αναγραφή ενδείξεων επί της συσκευασίας
File Categories: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: |
![]() |
Ημερομηνία: | 13/05/2010 |
Συναπτόμενο αρχείο: |
rad3D60DΝομοθεσία για εισαγωγή ζύθου στην Ιταλια.doc
![]() |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ρώμης (Αρμοδιότητα και για Άγιο Μαρίνο) |
Κείμενο: | Σύμφωνα με το άρθρο 3 του νόμου 109, από 27.1.1992 και μετέπειτα τροποποιήσεις του που αφορά στις προϋποθέσεις για εξαγωγή προσυσκευασμένων τροφίμων στην Ιταλία, η απαιτούμενη από το νόμο αναγραφή ενδείξεων επί της συσκευασίας της μπύρας για την εξαγωγή της στην Ιταλία περιλαμβάνει τα κάτωθι: H7;-Birra o Birra doppio malto o birra speciale o birra leggera (denominazione) Μπύρα ή μπύρα διπλής ζύμωσης ή ειδική μπύρα ή ελαφριά μπύρα (ονομασία πώλησης) H7;-Quantità netta: es. 33 cl o 330 ml Καθαρό Βάρος : π.χ. 33cl. ή 330ml H7;-Titolo alcolometrico: es. alc. 4,5% vol. Αλκοολικός Βαθμός : π.χ. αλκ. 4,5% κατ’ όγκο H7;-H7;Da consumarsi preferibilmente entro/ Indicare mese e anno Κατανάλωση κατά προτίμηση πριν από / Αναγραφή μήνα και έτους H7;-“Birra XYXY” (Nome o Ragione sociale o Marchio) “Μπίρα ΧΥΧΥ” (Όνομα ή εμπορική επωνυμία ή μάρκα) H7;-Sede dello stabilimento di produzione o confezionamento Έδρα εργοστασίου ή συσκευαστηρίου H7;-Lotto: L … Ένδειξη παρτίδας H7;-Prodotta da … Όνομα Παραγωγού H7;-Ingredienti: Acqua, malto d’orzo, (o se utilizzati granturco o sostanza amidacea o zuccherina), luppolo. Συστατικά: Νερό, Βύνη Κριθαριού, (ή εάν περιέχεται καλαμπόκι ή άλλη αμυλούχος ουσία ή Σάκχαρα), Λυκίσκος. Οι ενδείξεις πρέπει να αναγράφονται στην Ιταλική γλώσσα. Επιτρέπεται, επίσης, η αναγραφή και σε άλλες γλώσσες. Χρύσα Θανασά Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Β΄ |