header

Εξαγωγή ζύθου στην Ιταλία / Απαιτούμενη αναγραφή ενδείξεων επί της συσκευασίας
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΙΤΑΛΙΑ
Ημερομηνία: 13/05/2010
Συναπτόμενο αρχείο: rad3D60DΝομοθεσία για εισαγωγή ζύθου στην Ιταλια.doc
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ρώμης (Αρμοδιότητα και για Άγιο Μαρίνο)
Κείμενο: Σύμφωνα με το άρθρο 3 του νόμου 109, από 27.1.1992 και μετέπειτα τροποποιήσεις του που αφορά στις προϋποθέσεις για εξαγωγή προσυσκευασμένων τροφίμων στην Ιταλία, η απαιτούμενη από το νόμο αναγραφή ενδείξεων επί της συσκευασίας της μπύρας για την εξαγωγή της στην Ιταλία περιλαμβάνει τα κάτωθι:

H7;-Birra o Birra doppio malto o birra speciale o birra leggera (denominazione)
Μπύρα ή μπύρα διπλής ζύμωσης ή ειδική μπύρα ή ελαφριά μπύρα (ονομασία πώλησης)

H7;-Quantità netta: es. 33 cl o 330 ml
Καθαρό Βάρος : π.χ. 33cl. ή 330ml

H7;-Titolo alcolometrico: es. alc. 4,5% vol.
Αλκοολικός Βαθμός : π.χ. αλκ. 4,5% κατ’ όγκο

H7;-H7;Da consumarsi preferibilmente entro/ Indicare mese e anno
Κατανάλωση κατά προτίμηση πριν από / Αναγραφή μήνα και έτους


H7;-“Birra XYXY” (Nome o Ragione sociale o Marchio)
“Μπίρα ΧΥΧΥ” (Όνομα ή εμπορική επωνυμία ή μάρκα)

H7;-Sede dello stabilimento di produzione o confezionamento
Έδρα εργοστασίου ή συσκευαστηρίου

H7;-Lotto: L …
Ένδειξη παρτίδας

H7;-Prodotta da …
Όνομα Παραγωγού

H7;-Ingredienti: Acqua, malto d’orzo, (o se utilizzati granturco o sostanza amidacea o zuccherina), luppolo.
Συστατικά: Νερό, Βύνη Κριθαριού, (ή εάν περιέχεται καλαμπόκι ή άλλη αμυλούχος ουσία ή Σάκχαρα), Λυκίσκος.

Οι ενδείξεις πρέπει να αναγράφονται στην Ιταλική γλώσσα. Επιτρέπεται, επίσης, η αναγραφή και σε άλλες γλώσσες.

Χρύσα Θανασά
Γραμματέας Ο.Ε.Υ. Β΄
exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov