header

Αύξηση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης ιχθυηρών στη Γερμανία το 2009
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ημερομηνία: 27/09/2010
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ντύσσελντορφ
Κείμενο: Αύξηση της κατά κεφαλήν κατανάλωσης ιχθυηρών στη Γερμανία το 2009

Η κατά κεφαλήν κατανάλωση ιχθυηρών στη Γερμανία συνεχίζει την ανοδική της πορεία, φθάνοντας το 2009 τα 15,7 κιλά ετησίως, έναντι 15,5 κιλών το προηγούμενο έτος. Με βάση τα στοιχεία του Fischinformationszentrum, το μερίδιο αγοράς των φρέσκων ιχθυηρών αυξήθηκε κατά μία μονάδα φτάνοντας το 9%. Τα πιο δημοφιλή ψάρια για τους καταναλωτές παραμένουν οι μαύρος μπακαλιάρος Αλάσκας, η ρέγγα, ο σολωμός, και ο τόνος, ενώ όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς αποσπά το ψάρι pangasius, που εισάγεται από τη ΝΑ Ασία και πωλείται κυρίως κατεψυγμένο και σε μορφή φιλέτου. Το 2009 οι καταναλωτές πραγματοποίησαν τον μεγαλύτερο όγκο των αγορών τους – που αφορά κατεψυγμένα και κονσέρβες - στα discounter (μερίδιο αγοράς 52%). Στη διανομή του φρέσκου ψαριού τον κυρίαρχο ρόλο έχουν τα supermarket με μερίδιο αγοράς 41% και τα ιχθυοπωλεία με 25%, ενώ τα discounter αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους στο 9%.


Αντιγόνη Μαριόλη
Γραμματέας ΟΕΥ Β΄
exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov