header

Αναβολή διεξαγωγής Διεθνούς Έκθεσης MAISON & OBJET PARIS, α΄ εξαμήνου 2021
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΓΑΛΛΙΑ
Ημερομηνία: 08/01/2021
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων
Κείμενο:

Με χθεσινή ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης MAISON & OBJET έκαναν γνωστή την απόφασή τους να αναβάλουν εκ νέου τη διοργάνωση της χειμερινής έκδοσης της Έκθεσης που είχε προγραμματιστεί για το διάστημα 26-30 Μαρτίου τ.έ., λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από τη συνέχιση της πανδημίας που εξακολουθεί να επηρεάζει τη δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Η επόμενη διοργάνωση της έκθεσης Maison & Objet Paris θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Paris Nord Villepinte από τις 9 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνέργεια με την Paris Design Week.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Maison & Objet Paris θα συμπληρώσει το πρόγραμμά της με δύο επιπλέον τομείς, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί στην έκθεση τα τελευταία έτη, αλλά σήμερα εμφανίζονται να είναι πιο επίκαιροι από ποτέ: i) ‘Work!’: ένας τομέας αφιερωμένος σε νέες προτάσεις προσαρμοσμένες στις αλλαγές που διέρχονται οι χώροι εργασίας, που απαιτούν νέες διαλειτουργικές λύσεις σχεδιασμού, και ii) ‘Projects’: σε μια εποχή που οι χώροι διαβίωσης αλλάζουν και επαναπροσδιορίζονται συνεχώς, ο τομέας αυτός απευθύνεται κυρίως στους σχεδιαστές και διακοσμητές εσωτερικών χώρων, παρουσιάζοντας τις καλύτερες τεχνικές και εξειδικευμένες λύσεις για την κάλυψη κάθε ανάγκης είτε πρόκειται για ξενοδοχεία, εστιατόρια, υπηρεσίες είτε για οικιστικά έργα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η ψηφιακή πλατφόρμα MOM (Maison & Objet and More), η οποία έχει εκκινήσει τη λειτουργία της από το 2020 με στόχο τη συμπληρωματικότητα μεταξύ φυσικής και ψηφιακής ανταλλαγής, θα συνεχίσει να παρέχει εναλλακτικές λύσεις για την παρουσίαση νέων επωνυμιών και προϊόντων, την εύρεση νέων προμηθευτών και την προώθηση των συνεργασιών. Αυτή η ψηφιακή λύση θα ενισχυθεί από το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τη διοργάνωση 8 θεματικών “Ψηφιακών Ημερών” (“Digital Days”) (https://www.maison-objet.com/en/paris/digital-days) που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 19 Μαρτίου 2021, από Τετάρτη έως Παρασκευή. Οι ψηφιακές αυτές ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε 8 θεματικές, με στόχο την παρουσίαση νέων συλλογών, την ανάλυση των τάσεων της αγοράς, την εξέταση συγκεκριμένων θεμάτων γύρω από τον κοινωνικό μετασχηματισμό και τις νέες προσδοκίες των καταναλωτών, τις επιλογές νέων προϊόντων από ειδικούς της αγοράς και την περιήγηση σε μοναδικές και πρωτοποριακές ιδέες.

Υπενθυμίζουμε ότι, η Διεθνής Έκθεση Maison & Objet αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον χώρο του design, του επίπλου, των ειδών σπιτιού και εσωτερικής διακόσμησης διεθνώς και από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία και διοργανώνεται δύο φορές ετησίως, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα δε, με στοιχεία των διοργανωτών, κατά τη διοργάνωση του Ιανουαρίου 2020 συμμετείχαν άνω των 2.700 εκθετών, το 50% των οποίων προερχόταν από το εξωτερικό, ενώ η έκθεση φιλοξένησε πάνω από 81.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία αυτή διοργάνωση που έλαβε χώρα πριν από την πανδημία, η ελληνική συμμετοχή είχε ανέλθει σε 14 επιχειρήσεις.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov