Κείμενο: |
Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικού, ενημερώνουμε ότι, ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση σχετικά με την έγκριση οινολογικών πρακτικών με στόχο τη διευκόλυνση εξαγωγών οίνου στο πλαίσιο της Συμφωνίας Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης Ιαπωνίας-ΕΕ. Ονομαστικά η Ιαπωνία ενέκρινε τη χρησιμοποίηση των παρακάτω: – Ammonium bisulphite; – Calcium carbonate + double calcium salt of L(+) tartaric and L(-) malic acids; – Chitin-glucan derived from Aspergillus; – Dimethyldicarbonate (DMDC); – Metatartaric acid; – Neutral potassium tartrate; – Neutral salt of potassium DL tartaric acid; and – Polyvinylimidazole-polyvinylpyrrolidone copolymers (PVI/PVP). Ήδη στην πρώτη φάση είχαν εγκριθεί τα εξής: – Calcium alginate; – Caramel; – L(+) tartaric acid; – Lysozyme; – Microcrystalline cellulose; – Oak chips; EU/JP/Annex 2-E/en 3 – Perlite; – Potassium alginate; – Potassium bisulphite = potassium hydrogen sulphite; – Potato protein; and – Yeast protein extracts |