ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
File Categories: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: | ΙΑΠΩΝΙΑ |
Ημερομηνία: | 08/08/2021 |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού) |
Κείμενο: | Την Πέμπτη 29 Ιουλίου τ.ε., υλοποιήθηκαν στην πόλη Οσάκα της Ιαπωνίας μια σειρά δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Προώθηση οίνων ποιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Τρίτες Χώρες (Ιαπωνία, Κορέα)», με βάση την K.Y.A 491/62337 (ΦΕΚ 1549/Β/7-5-2019), δικαιούχος του οποίου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, οι δράσεις αφορούσαν γευσιγνωσία (grand tasting) και masterclass, όπου παρουσιάστηκαν συνολικά 79 κρασιά ΠΟΠ/ΠΓΕ. Στη γευσιγνωσία παρουσιάστηκαν 77 κρασιά και συμμετείχαν 50 άτομα. Μάλιστα, μεταξύ του προσωπικού προώθησης, υπήρξαν sommeliers από την Οσάκα και το Τόκυο προκειμένου να ενημερώσουν και να κατευθύνουν επαρκώς το κοινό, εφόσον οι ίδιοι οι παραγωγοί δεν μπορούσαν να παρίστανται λόγω της πανδημίας. Στο masterclass, συμμετείχαν 35 άτομα με επικεφαλής τον Master of Wine, κ Κων/νο Λαζαράκη. Ο κ. Λαζαράκης παρουσίασε μέσω τηλεδιάσκεψης 12 κρασιά από τις περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας. Η παρουσίαση υπήρξε άρτια τόσο ως προς την πληροφόρηση σχετικά με την ποικιλία (με κυριότερες: ροδίτης, μαύρο Καλαβρυτινό, μοσχάτο Αλεξανδρείας, μαυροδάφνη, ασύρτικο, cabernet sauvignon) και τη σύσταση του εκάστοτε κρασιού, όσο και ως προς την χρονολογία και την μέθοδο παραγωγής του. Επιπλέον ο κ. Λαζαράκης δεν παρέλειψε να κάνει και προτάσεις σερβιρίσματος. Μεταξύ των συμμετεχόντων, υπήρξαν σημαίνουσες προσωπικότητες από τον χώρο της εστίασης και της λιανικής διάθεσης των οίνων. Σε όλες τις δράσεις, το Γραφείο μας εκπροσώπησε η κα Μαρίνα Στάμου, Γραμματέας ΟΕΥ Γ΄. |