Facebook

Linkedin

twitter - x

header

Σεμινάριο και γευσιγνωσία ελληνικού ελαιολάδου
File Categories:
Χώρα αναφοράς: ΙΑΠΩΝΙΑ
Ημερομηνία: 05/04/2023
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού)
Κείμενο:

Στις 4 Απριλίου τ.ε., διοργανώθηκε από το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο σε συνεργασία με το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην Ιαπωνία και με την υποστήριξη και χορηγία του Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία, σεμινάριο και γευσιγνωσία για το ελληνικό ελαιόλαδο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρέσβυς της Ελλάδας, κ. Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς.  

Ομιλητές ήταν η κα Ελευθερία Γερμανάκη και ο κ. Κώστας Λύρης, ειδικοί στο ελαιόλαδο και διακεκριμένοι κριτές σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου, ένας εκ των οποίων και o Japan Olive Oil Prize (JOOP) που θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου τ.ε. και με την ευκαιρία του οποίου διοργανώθηκε και η εν λόγω εκδήλωση. Οι κ.κ. Γερμανάκη και Λυρής παρουσίασαν την ιστορία του ελληνικού ελαιολάδου, τις ποικιλίες αυτού και εκπαίδευσαν τους συμμετέχοντες στην αξιολόγηση και γευσιγνωσία του ελαιολάδου.

Την εκδήλωση, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρακολούθησαν περισσότεροι από 50 επαγγελματίες που σχετίζονται με τον κλάδο του ελαιολάδου (εισαγωγείς, διανομείς, δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι). Οι συμμετέχοντες φάνηκαν εντυπωσιασμένοι από την εξαιρετική παρουσίαση, καθώς στο τέλος ήταν αρκετοί αυτοί που έθεσαν ερωτήσεις στους δυο ομιλητές, γεγονός που δεν παρατηρείται συχνά στο ιαπωνικό κοινό.

           

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov