Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες - Οινογευσιγνωσία
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ημερομηνία: 21/06/2010
Σχετικός σύνδεσμος: http://lagff.org
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Αγίου Φραγκίσκου
Κείμενο: Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Λος Άντζελες (Egyptian Theater) το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου (10-13 Ιουνίου τ.ε). Τόσο στην εναρκτήρια δεξίωση αλλά και στην τελετή λήξεως του Φεστιβάλ οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διακεκριμένα ελληνικά κρασιά προσφορά του Γρ. ΟΕΥ Αγ. Φραγκίσκου στο πλαίσιο της εκδηλώσεως για τους Οικον. Συνεργάτες.
Πιο συγκεκριμένα, στη δεξίωση την οποία παρέθεσε η Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Los Angeles κα Φωτιάδου προσφέρθηκε «Αμέθυστος» Λαζαρίδη, ενώ στην τελετή λήξεως πραγματοποιήθηκε οινογνωσία η οποία περιελάμβανε τα παρακάτω κρασιά:
SITIA – Κόκκινο 2009,
Αγιωργίτικο - GΑΙΑ,
FOLOI- Mercury 2009,
Gentilini - Robola 2008,
Spiropoulos - Mantineia 2008
Thallasitis – GAIA 2009
Atlantis (κόκκινο) Argyros 2008
Limnio Porto Caras 2008
Harlaftis Cabernet 2006
Uranos
Τη γευσιγνωσία και την παρουσίαση των εκλεκτών οίνων πραγματοποίησε ο κ. Michael Pavlidis (m_pavlidis@atheneeimporters.com, fax: +1 516 505 4876) ο οποίος συνεργάζεται με την εταιρεία Athenee Importers.
Συνολικά περίπου 300 καλεσμένοι στην τελετή λήξεως και την εναρκτήρια δεξίωση, εξήραν την ποιότητα των ανωτέρω κρασιών, ενώ επαγγελματίες του κλάδου (διανομείς & δημοσιογράφοι) ζήτησαν περαιτέρω ενημέρωση και πληροφόρηση για ενδεχόμενη συνεργασία με τον κ. Pavlidi.
Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης είχε η εξαιρετική οργάνωση του Φεστιβάλ από την Έρση Δάνου και την Αγγελική Γιανακοπούλου καθώς και η ποιότητα των ταινιών οι οποίες προβλήθηκαν. Για το λόγο αυτό υπήρξε προβολή από σημαντικά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ πληθώρα ομογενών και Ελλήνων παραγωγών, ηθοποιών, σκηνοθετών και συνθετών παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την παρουσία των : Jim Gianopoulos (Fox Ent), Alexander Payne (σκηνοθέτης), Phedon Papamichael (Cinematographer), Patricia Kara (ηθοποιός/παρουσιάστρια), Μ. Χολέβας (Σύμβουλος του Ελλ. Κέντρου Κινηματογράφου), Φίλιππος Τσίτος (σκηνοθέτης), Ν. Μιστριώτης (σκηνοθέτης), Α. Γεωργούλης (ηθοποιός), Ν. Vardalos (ηθοποιός), Μίνος Μάτσας (Μουσικός Παραγωγός/ Συνθέτης), Ρ. Χαραλαμπίδης (ηθοποίος), Περικλής Χουρσόγλου (σκηνοθέτης) κ.α.
Από την πλευρά μας εκτιμούμε ότι το εν λόγω Φεστιβάλ (δεδομένης της ανάγκης θετικής προβολής της χώράς μας) πρέπει να ενισχυθεί έτσι ώστε να συμβάλει περισσότερο στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων, των δυνατοτήτων κινηματογράφισης στην Ελλάδα καθώς και της τουριστικής προβολής. Επιπροσθέτως, δεδομένου ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις συγκεντρώνουν ισχυρούς επιχειρηματικούς παράγοντες της ομογένειας (και όχι μόνο) παρέχεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία σύνδεσης τους με αντίστοιχους επιχειρηματικούς φορείς στη χώρα μας.
Επίσης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέσο διαφήμισης για ελληνικές εταιρείες οι οποίες είναι εξωστρεφείς και απευθύνονται σε ένα ποιοτικό κοινό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ανάμεσα στους χορηγούς του Φεστιβάλ ήταν: το Ίδρυμα Λάτση, METAXA, Elounda Peninsula, Ελλ. Κέντρο Κινηματοφράφου, Μαστίχα Shop κα.
Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ αλλά και συνεντεύξεις μπορείτε να αναζητήσετε στις παρακάτω ιστοσελίδες:
http://lagff.org
http://hollywood.greekreporter.com
http://www.youtube.com/user/GreekReporter

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov