Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Σχέσεις Αρμενίας με Ε.Ε.
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΑΡΜΕΝΙΑ
Ημερομηνία: 24/12/2015
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Ερεβάν
Κείμενο:
Η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια των διαπραγματεύσεων για καλή γειτονία και διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Mathernova και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας της Αρμενίας κ. Chshmaritian υπέγραψαν δύο Συμφωνίες χρηματοδότησης, στο πλαίσιο της κοινοτικής βοήθειας.

Η πρώτη συμφωνία αφορά την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και είναι ύψους 7 εκατ. ευρώ και η δεύτερη την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ύψους 12 εκατ. ευρώ. Περικλείονται στο συνολικό πακέτο κοινοτικής βοήθειας προς την Αρμενία για το έτος 2014, ύψους 34 εκατ. ευρώ.

Τα προγράμματα ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα αποβλέπουν στην υποστήριξη δημιουργίας και λειτουργίας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των κρατικών φορέων που θα αναλάβουν αυτό το έργο.

Ανακοινώθηκε επίσης η εκταμίευση ποσού 3,85 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Πολυτομεακού Προγράμματος ενίσχυσης του Προϋπολογισμού που σκοπεύει στην βελτίωση της διαφάνειας του δημοσίου τομέα της οικονομίας, την αποτελεσματική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και την ενίσχυση των θεσμών που προωθούν το εξωτερικό εμπόριο.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διεύρυνσης και Καλής Γειτονίας κ. Hann γνωστοποίησε ότι εγκρίθηκε νέο πρόγραμμα 30 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση των ακολούθων δράσεων.

Α. 15 εκατ. ευρώ για την δράση « Περισσότερα προσόντα για καλύτερες δουλειές» που αποβλέπει στην βελτίωση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της γεωργίας.


Β. 10 εκατ. ευρώ για την δράση « Πρόγραμμα αναμόρφωσης της Δημοσιοοικονομικής Πολιτικής » που αποβλέπει στην εναρμόνιση των πρακτικών εφαρμογής της δημοσιοοικονομικής πολιτικής με τα διεθνή πρότυπα και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Γ. 5 εκατ. ευρώ για την δράση « Ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών » που αποβλέπει στην βελτίωση της ικανότητας των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών να συνεισφέρουν στην διαδικασία λήψης δημοκρατικών αποφάσεων.
exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov