Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διοργάνωση εξωστρεφών δράσεων υπό τον γενικότερο τίτλο «Window to Greece» (Τίρανα, 8 – 11 Μαρτίου 2016).
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΑΛΒΑΝΙΑ
Ημερομηνία: 17/03/2016
Σχετικός σύνδεσμος: http://http://youtu.be/iKx5JEonylI
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τιράνων
Κείμενο: Στο πλαίσιο διοργάνωσης στοχευμένων δράσεων του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας Τιράνων πραγματοποιήθηκε, από 8 έως 10 Μαρτίου τ.ε., τριήμερο δράσεων προβολής της ελληνικής γαστρονομίας και ελληνικών προϊόντων διατροφής, με τον γενικό τίτλο «Cooking is Art – Α Window to Greece through Gastronomy», σε συνεργασία με το ξενοδοχείο Sheraton Τιράνων και με την υποστήριξη της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων στην Αλβανία και άλλων χορηγών (AEGEAN airlines, εισαγωγείς και διανομείς προϊόντων ελληνικών τροφίμων και ποτών).
Ειδικότερα, το ξενοδοχείο «Sheraton» φιλοξένησε τον κ. Σωτήρη Ευάγγελου, Executive Chef των ξενοδοχείων «Μεγάλη Βρετανία» και «King Geοrge» της Αθήνας (μέλη της ίδιας αλυσίδας ξενοδοχείων - Starwood Hotels), ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του επιμελήθηκαν τις ελληνικές βραδιές υψηλής γαστρονομίας, με την χρήση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων (π.χ. ελαιολάδου, αυγοτάραχου, κρασιού, ούζου, μελιού, γιαουρτιού κλπ). Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν με ζωντανή ελληνική μουσική, από ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών, που προσκλήθηκαν από την Ελλάδα, ειδικά για τις συγκεκριμένες δράσεις. Το Γραφείο ΟΕΥ, σε συνεννόηση με τον ΕΟΤ, επέλεξε σειρά βίντεο τουριστικού περιεχομένου, για την προβολή του ελληνικού τουρισμού και γαστρονομίας που προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη, καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων.
Οι δράσεις εξωστρέφειας και προβολής της Ελλάδος είχαν την ακόλουθη δομή:
Με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, την 8η Μαρτίου τ.ε., διοργανώθηκε, με ιδιαίτερη επιτυχία, σεμινάριο ελληνικής γαστρονομίας στο ξενοδοχείο Sheraton, υπό την καθοδήγηση του κ. Ευαγγέλου και των συνεργατών του, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν και εκλεκτά ελληνικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, αυγοτάραχο, μέλι κ.α.. Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι της διεθνούς, διπλωματικής και επιχειρηματικής κοινότητας γυναικών. Στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκαν στους συμμετέχοντες ειδικές αναμνηστικές συσκευασίες, με ελληνικά προϊόντα διατροφής (προσφορά χορηγών), η ειδική έκδοση «Α Greek Gastronomic Journey» των Starwood Hotels & Resorts Greece, καθώς και έντυπο με τη μορφή ημερολογίου, το οποίο περιελάμβανε επιλεγμένες ελληνικές συνταγές του κ. Ευαγγέλου, που επιμελήθηκε το Γραφείο ΟΕΥ, σε συνεννόηση, με το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Στο περιθώριο του σεμιναρίου, υπήρχαν προθήκες όπου οι χορηγοί είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν, να δειγματίσουν και να προβάλουν, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Στις 9 και 10 Μαρτίου τ.ε. διοργανώθηκαν δυο βραδιές ελληνικής γαστρονομίας σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Sheraton, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 324 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Υδάτων κ. Ε. Panariti, ο Πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ, κ. Β. Ντούλες, μέλη του Αλβανικού Κοινοβουλίου, υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών, αλβανικών και ξένων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της διπλωματικής, επιστημονικής και καλλιτεχνικής κοινότητας, καθώς και εκπρόσωποι των σημαντικότερων τηλεοπτικών σταθμών και δημοσιογράφοι. Το μενού που προετοίμασε ο Chef περιελάμβανε πέντε πιάτα (βλέπε συνημμένως) και συνοδεύονταν από λευκό και κόκκινο ελληνικό κρασί (των οινοποιείων Λαζαρίδης, Διόνυσος και Τσάνταλη).
Οι εν λόγω βραδιές, εξ’ αιτίας της υψηλής αισθητικής τους και του χαμηλού κόστους, λειτούργησαν ως μέσω δικτύωσης και ανάπτυξης δημοσίων σχέσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες τις αξιοποίησαν προκειμένου να φιλοξενήσουν πελάτες και συνεργάτες τους, με αφορμή την μύησή τους στην ελληνική γαστρονομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή ήταν ενθουσιώδης και η διαφημιστική προβολή των εκδηλώσεων συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή, καλύπτοντας το κόστος εξ’ ιδίων.
Σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας, υπήρξε μέριμνα για την εκτενή κάλυψη των ως άνω δράσεων από τον τύπο και τους αλβανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Επίσης, σε συνεντεύξεις που παραχώρησε, ο κ. Ευάγγελου σε δημοσιογράφους αλβανικών τηλεοπτικών σταθμών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων τροφίμων και στη διατροφική αξία της ελληνικής κουζίνας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά, κατόπιν συνεννόησής μας, στο τίτλο των εκδηλώσεων «Α Window to Greece through Gastronomy». Επιπλέον, προετοιμάσθηκε από το Γραφείο ΟΕΥ, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, άρθρο για την ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα διατροφής, το οποίο προβλέπεται να καταχωρηθεί σε αλβανικές εφημερίδες μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ώστε να επιμηκυνθεί χρονικά ο απόηχος των εκδηλώσεων.
Ο στόχος των ως άνω δράσεων ήταν η προβολή της Ελλάδος, μέσω του γαστρονομικού της πλούτου και η σύνδεση του πλούτου αυτού με τουριστικούς προορισμούς και ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα διατροφής.

Η Προϊσταμένη


Παγώνα Λάρδα
Συμβουλος ΟΕΥ Α''


Σχετικά links:
http://youtu.be/iKx5JEonylI
https://www.youtube.com/watch?v=qDxwMbKwxfg
https://www.youtube.com/watch?v=2jYo60LXNgE
https://www.youtube.com/watch?v=XH0AUyMLTcI

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov