Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Απαιτήσεις κατά την εισαγωγή οίνου στην Ιαπωνία
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΙΑΠΩΝΙΑ
Ημερομηνία: 04/03/2017
Σχετικός σύνδεσμος: http://www.japan-greece-business.gr/japan-wine-market-alcoholic-products
Συναπτόμενο αρχείο: Απαιτήσεις κατά την εισαγωγή οίνου στην Ιαπωνία jp.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (Αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού)
Πηγή: Γρ. ΟΕΥ Τόκυο
Κείμενο:

Τι απαιτείται για την εισαγωγή οίνου στην Ιαπωνία

Οι απαιτήσεις αυτές πρέπει να επαναλαμβάνονται χωριστά για κάθε μία ετικέττα. Εάν παρ' όλο που πρόκειται για κρασί της ίδιας ετικέττας αλλά από διαφορετικές παρτίδες, τότε απαιτείται διαφορετική σειρά συνοδευτικών εγγράφων χωριστά για κάθε παρτίδα.

Στα συνοδευτικά έγγραφα πρέπει να γίνεται απαραιτήτως επακριβής αναφορά στην συγκεκριμένη ετικέττα και απαραιτήτως στην συγκεκριμένη σοδειά και ει δυνατόν στον αριθμό παρτίδας (lot number).

Τα στοιχεία του φορτίου (ετικέττα, σοδειά, παρτίδα) πρέπει να να αναγράφονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα συνοδευτικά έγγραφα (τιμολόγιο, φορτωτική, πιστοποιητικό – χημική ανάλυση, βεβαίωση περι μη ραδιενεργών υλικών, κ.λ.π.).

  • Testreport (χημική ανάλυση)
    Συνήθως αποτελείται από 2 μέρη.

Στο πρώτο βεβαιώνεται ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση

Στο δεύτερο δίνεται η χημική ανάλυση του προϊόντος. Η ανάλυση πρέπει να καλύπτει τόσο τα σταφύλια όσο και τα λοιπά συστατικά.

Το ελάχιστο περιεχόμενο της ανάλυσης πρέπει να εμφανίζει τα εξής:
- βαθμό οινοπνεύματος

- ποσοστό θειωδών (SO2)

- ποσοστό σορβικού οξέος

Σε ό,τι αφορά τυχόν πρόσθετα τροφίμων, αυτά πρέπει να αναφέρονται αναλυτικά με τις χημικές τους και όχι τις εμπορικές ονομασίες.

Ποιός το χορηγεί: εργαστήριο ελληνικό ή ξένο το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τις ιαπωνικές αρχές. Κατάλογο των αναγνωρισμένων ελληνικών εργαστηρίων θα βρείτε εδώ.

  • Flowchart εργασιών για όλα τα στάδια παραγωγής. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν σύμφωνα με τους όρους HACCP το διαθέτουν ήδη.
  • Κατάλογος συστατικών προϊόντος (ingredientslist). Αρκεί να είναι σε έντυπο της παραγωγού εταιρείας αλλά πρέπει να ταυτίζεται με την χημική ανάλυση.
  • Βεβαίωσητουπαραγωγούμετοεξήςήπαρεμφερέςπεριεχόμενο: “We certify that we do not use any sanitizing method which involves radiation”. Αυτή δίνεται σε έντυπο της εταιρείας με την σφραγίδα της.

Επίσης, απαιτείται να έχει δοθεί στον εισαγωγέα αντίγραφο της ετικέττας . Ο εισαγωγέας πρέπει να δηλώσει σε έντυπο της Υπηρεσίας Καραντίνας την ακριβή θέση της ετικέττας πάνω στην φιάλη. Το αντίγραφο πρέπει να ταυτίζεται πλήρως με την πραγματική ετικέττα, ακόμη και ως προς την συγκεκριμένη γραμματοσειρά και το μέγεθος των χαρακτήρων.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov