Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: |
![]() |
Ημερομηνία: | 18/05/2018 |
Συναπτόμενο αρχείο: |
Απολογισμός σεμιναρίου ελαιολάδου - φέτας 2 jp.doc
![]() |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (Αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού) |
Κείμενο: | Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο σε συνεργασία με το Entrerprise Greece πραγματοποίησε σεμινάριο για το ελληνικό ελαιόλαδο και το τυρί φέτα (23 Απριλίου, New Otani Tokyo Hotel). Το σεμινάριο παρακολούθησαν 85 άτομα από τον χώρο του τυριού και του ελαιολάδου (εισαγωγείς, εστιάτορες, εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, κ.λ.π.). Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιελάμβανε εισαγωγική παρουσίαση του Προϊσταμένου του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Τόκυο κ.Δ.Πρωτοπαπα και ομιλίες ειδικών. Τα χαρακτηριστικά του ελαιολάδου και τις ωφέλειες της κατανάλωσής του στην ανθρώπινη υγεία ανέλυσε ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Tokyo Jikei University κ. Junichi Yokoyama, ο οποίος τα τελευταία 30 χρόνια ασχολείται με την διερεύνηση του θέματος και έχει δημοσιεύσει βιβλία με αυτό το αντικείμενο. Το θέμα της φέτας παρουσίασε η κα Rumiko Honma, ειδικός της χώρας στο τυρί, Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Τυριού η οποία είναι ιδιοκτήτρια τεσσάρων καταστημάτων πώλησης αποκλειστικά εισαγομένων τυριών. Μετά τις παρουσιάσεις ακολούθησε γευστική δοκιμή σε παρακείμενη αίθουσα. Παρουσιάσθηκαν 14 εισαγόμενα ελληνικά ελαιόλαδα και 4 είδη φέτας εισαγόμενα στην Ιαπωνία. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον συνδυασμό ελαιολάδου και φέτας με τόφου και ρύζι, προκειμένου να φανεί η δυνατότητα συνδυασμού τους με την ιαπωνική διατροφή. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην ιαπωνική γλώσσα και φωτογραφίες. |