Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Απολογισμός εκδηλώσεων προώθησης οίνου στην Ιαπωνία (Τόκυο, 23/4/2018 & Οσάκα, 25/4/2018)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΙΑΠΩΝΙΑ
Ημερομηνία: 18/05/2018
Συναπτόμενο αρχείο: WINE SEMINAR TASTING jp.zip
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (Αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού)
Κείμενο:

Στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης ελληνικών οίνων στην ιαπωνική αγορά που υλοποιεί εφέτος το Enterprise Greece για τρίτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκαν προωθητικές δράσεις στο Τόκυο (23 Απριλίου, New Otani Hotel) και την Οσάκα (25 Απριλίου, Intercontinental Hotel). Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. συνέβαλε καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας των εκδηλώσεων και βεβαίως με την παρουσία των μελών του στις εκδηλώσεις.

Εκτιμούμε ότι τα θετικά αποτελέσματα που σημειώνουν οι ελληνικές εξαγωγές οίνου στην Ιαπωνία οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην υλοποίηση με συνέπεια του προγράμματος, καθώς την τελευταία τριετία αυξήθηκε ο αριθμός των εισαγωγικών εταιρειών ελληνικών οίνων από 3 σε 9 και το ύψος τους από 100 σε 620 χιλ.€. Το 2017 σημειώθηκε αύξηση ως προς την αξία κατά 15% έναντι του 2016, ενώ κατά το α’ τρίμηνο 2018 η αύξηση ανέρχεται σε 38%. Η έναρξη της αυξητικής τάσης συμπίπτει με την έναρξη του προγράμματος, ενώ είναι σαφές ότι η αύξηση του αριθμού των εισαγωγέων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του ενδιαφέροντος που έχει προκληθεί για τα ελληνικά κρασιά.

Των εφετινών εκδηλώσεων προηγήθηκε επίσκεψη ομάδας Ιαπώνων εισαγωγέων στην Ελλάδα κατά το διάστημα 10-17 Μαίου, καθώς και σεμινάριο δημιουργίας Ιαπώνων εκπαιδευτών για το ελληνικό κρασί το οποίο παρακολούθησαν 23 σομμελιέ, κάτοχοι του διπλώματος WSET3, από το οποίο πιστοποιήθηκαν 13 ως εκπαιδευτές για τον ελληνικό αμπελώνα. Το σεμινάριο διοργανώθηκε στην Academie du Vin στο Τόκυο με εκπαιδευτή τον κ. Γρηγόρη Μιχαήλο.

Στις φετινές εκδηλώσεις συμμετείχαν με εκπροσώπους τους 3 ελληνικές οινοπαραγωγικές εταιρείες.

Στο Τόκυο (New Otani Tokyo Hotel) οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν τα εξής:

Γευσιγνωσία για επαγγελματίες του χώρου (ώρα 12:00-17:00), όπου συμμετείχαν με stand 7 εισαγωγικές εταιρείες και οι 3 οινοπαραγωγικές εταιρείες από την Ελλάδα. Επίσης, παρουσιάσθηκαν κρασιά που δεν εισάγονται ακόμη στην Ιαπωνία, με σκοπό την ανεύρεση εισαγωγέα, χωρισμένα σε 4 περιφέρειες (Νησιά, Πελοπόννησος, Μακεδονία, Κεντρική Ελλάδα). Συνολικά παρουσιάσθηκαν 145 ετικέττες από 48 οινοποιεία. Συμμετείχαν περίπου 200 άτομα.

Δύο master class σεμινάρια από τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, με την συμμετοχή στο καθε ένα 80 επαγγελματιών του κλάδου και με θέμα: “Remembering the future: The Greek Classics under new lenses” και “The last ten years: The Trailblazing course of Greek wine”, όπου παρουσιάσθηκαν 13 και 11 ετικέττες αντιστοίχως.

Απονομή από τον κ. Λαζαράκη των διπλωμάτων στους επιτυχόντες του σεμιναρίου εκπαίδευσης εκπαιδευτών ελληνικού κρασιού. Παρέστησαν και παρέλαβαν τα διπλώματά τους οι 9 από τους 13 επιτυχόντες.

Επιχειρηματικές συναντήσεις B2B μεταξύ των εκπροσώπων των τριών ελληνικών οινοποιητικών επιχειρήσεων και Ιαπώνων εισαγωγέων. Κάθε ελληνική εταιρεία είχε 4 συναντήσεις. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ειδικό χώρο που είχε προβλεφθεί για αυτό τον σκοπό στον προθάλαμο της αίθουσας όπου έγινε η γευσιγνωσία.

Δείπνο στο εστιατόριο “Milieu Taberna” προς τους επιτυχόντες σομελιέ με πάντρεμα ελληνικών κρασιών και εδεσμάτων.

Στην Οσάκα (Intercontinental Osaka Hotel) οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν τα εξής:

Γευσιγνωσία για επαγγελματίες του χώρου όπου συμμετείχαν με stand 6 εισαγωγικές εταιρείες και οι 3 οινοπαραγωγικές εταιρείες από την Ελλάδα. Επίσης, παρουσιάσθηκαν τα μη εισαγόμενα κρασιά, με τον ίδιο τρόπο, όπως στο Τόκυο.

Δύο master class σεμινάρια από τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, με την συμμετοχή στο καθε ένα 45 ατόμων που ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί. Το θέμα των δύο σεμιναρίων ήταν ίδιο με  αυτών του Τόκυο. Παρουσιάσθηκαν από 11 ετικέττες, διαφορετικές από εκείνες του Τόκυο.

Δείπνο με προσφορά μπουφέ και πάντρεμα με ελληνικά κρασιά σε ιαπωνικό εστιατόριο με την συμμετοχή 30 ατόμων.

Οι εκδηλώσεις σημείωσαν απόλυτη επιτυχία καθώς συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά συμμετοχής και επαυξάνουν το ενδιαφέρον για τα ελληνικά κρασιά στην ιαπωνική αγορά. Επισυνάπτονται φωτογραφίες.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov