Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Απολογισμός διοργάνωσης επίσκεψης (fam trip) Ιαπώνων τουριστικών πρακτόρων στην Ελλάδα (8-15 Μαϊου 2018)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΙΑΠΩΝΙΑ
Ημερομηνία: 22/05/2018
Συναπτόμενο αρχείο: Fam Trip 2018 jp.zip
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (Αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού)
Κείμενο:

To διάστημα 8-15 Μαϊου 2018 πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο, επίσκεψη δεκαμελούς ομάδας Ιαπώνων τουριστικών πρακτόρων στην Ελλάδα, με στόχο την αύξηση των τουριστικών ροών από την Ιαπωνία στην χώρα μας. H αποστολή επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη, την Καλαμπάκα, τα Μετέωρα, τους Δελφούς και στο πλαίσιο τριήμερη κρουαζιέρας την οποία προσέφερε η εταιρία Celestyal Tours την Μύκονο, το Κουσάντασι, την Πάτμο, το Ηράκλειο και την Σαντορίνη. Με στόχο την προετοιμασία της αποστολής αλλά και γενικότερα την τουριστική προβολή της χώρας μας, είχε προηγηθεί η διοργάνωση σεμιναρίου στην Ελληνική Πρεσβεία στο Τόκυο με την συμμετοχή 25 τουριστικών πρακτόρων. Η επίσκεψη κατέστη δυνατή χάρις στην συνεχή φροντίδα της κας Ειρήνης Καμά, Γραμματέως Α’ ΟΕΥ, ενώ την αποστολή συνόδευσε η κα Keiko Aiko, επιτόπιο στέλεχος της Πρεσβείας Τόκυο με μακρόχρονη θητεία στο εδώ Γραφείο ΕΟΤ, το οποίο διέκοψε την λειτουργία του το 2013.

Η αποστολή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και εκτιμούμε ότι θα αποδώσει μελλοντικούς καρπούς. Τα αεροπορικά εισιτήρια εξασφαλίσθηκαν δωρεάν από την Turkish Airlines. Την εξυπηρέτηση των αναγκών της αποστολής στην Ελλάδα προσέφερε η εταιρεία Amphitryon Japan Co. Ltd., η οποία δραστηριοποιείται και στις δύο χώρες. Παρά την έλλείψη κονδυλίων τουριστικής προβολής στην Ιαπωνία σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΤ εξασφαλίστηκε η δωρεάν διαμονή της αποστολής στην Καλαμπάκα και την Αθήνα, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και η ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το τουριστικό πρακτορείο Meteora Thrones – Travel Center ανέλαβε την φιλοξενία της ομάδας στα Μετέωρα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του όγκου των επισκεπτών από την Ιαπωνία στην Ελλάδα, από το 2015 παρατηρείται τάση ανόδου. Βάσει των εκτιμήσεων των τουριστικών πρακτόρων, αναμένεται αύξηση της ροής το 2018 κατά 20% έναντι του 2017. Σημειώνουμε ότι, όπως μας δήλωσαν οι εδώ εκπρόσωποι της Turkish Airlines, στις πτήσεις της από το Τόκυο προς Κωνσταντινούπολη, οι επιβάτες της έχουν ως τελικό προορισμό κατά κύριο λόγο την Ελλάδα, ενώ έπονται η Τουρκία και η Μάλτα. Περαιτέρω, υπενθυμίζουμε ότι η Qatar Airways, που επίσης προτιμάται για ταξίδια από την Ιαπωνία προς την Ελλάδα, ήδη έχει ξεκινήσει πτήσεις από την Ντόχα προς την Θεσσαλονίκη, ενώ από 30/5 ξεκινά απ’ ευθείας πτήσεις μεταξύ Ντόχας – Μυκόνου, γεγονός που αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό - βλ. και σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο www.tameteora.gr/?p=200191 και www.greecejapan.com/toyristikoi-praktores-apo-tin-iaponia-sta-meteora/

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov