Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: | ΙΑΠΩΝΙΑ |
Ημερομηνία: | 27/06/2019 |
Συναπτόμενο αρχείο: | PHOTOS MASTIHA ARTICLES jp.zip |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού) |
Κείμενο: | Δύο διαδοχικά αφιερώματα στην «Μαστίχα Χίου» στις 12 και 14 Ιουνίου 2019, δημοσιεύτηκαν σε μία από τις πλέον έγκυρες ιαπωνικές εφημερίδες σε θέματα του κλάδου τροφίμων και ποτών και του τομέα εστίασης. Το αφιέρωμα στην «Μαστίχα Χίου» της Japan Food Journal, οργανώθηκε από το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η οποία φιλοξένησε δύο από τις πλέον έγκριτες δημοσιογράφους/διαμορφωτές καταναλωτικών προτύπων των ιαπωνικών εξειδικευμένων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στον κλάδο τροφίμων και ποτών και της βιομηχανίας εστίασης. Τις συγκεκριμένες δημοσιογράφους, τις συνέστησε το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο το οποίο και τις ενημέρωσε πλήρως σχετικά με το ελληνικό προϊόν. Θα ακολουθήσουν δημοσιεύσεις σε άλλα δύο ειδικευμένα περιοδικά. Η εφημερίδα «Japan Food Journal», είναι η πλέον έγκυρη εφημερίδα στον τομέα της, με τιράζ 100.000 εντύπων και με ιδιαίτερη απήχηση στο ιαπωνικό επιχειρηματικό αλλά και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Θεωρείται ένας από τους πλέον ισχυρούς διαμορφωτές τάσεων (influencer) στην Ιαπωνία. Τα άρθρα αυτά δημοσιεύθηκαν και στην ηλεκτρονική έκδοση με 50.000 καθημερινούς εξειδικευμένους αναγνώστες και 30.000 συνδρομητές, αλλά και στην συνδρομητική έκδοση η οποία απευθύνεται κυρίως στο επιχειρηματικό κοινό, με 20.000 συνδρομητές. Το πρώτο δημοσίευμα (https://news.nissyoku.co.jp/news/nemoto20190605020939042) αναφέρεται στην υφιστάμενη τοποθέτηση του προϊόντος στην ιαπωνική αγορά, κάνοντας μία αναδρομή στην χρήση του από την αρχαιότητα έως σήμερα, τονίζοντας τις αποδεδειγμένα ευεργετικές του ιδιότητες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιείται στο γεγονός ότι το προϊόν έχει κατοχυρωθεί ως ένα από τα ευρωπαϊκά προϊόντα Γεωγραφικών Ενδείξεων (GI), τα οποία προστατεύονται και στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της Οικονομικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας (EPA). Το δεύτερο δημοσίευμα, (https://news.nissyoku.co.jp/news/nemoto20190605021532953#) αναφέρεταιστα δίκτυα διανομής και στις εταιρείες που προωθούν τα προϊόντα μαστίχας, καθώς και στην ποικιλία προϊόντων με συστατικό την μαστίχα, όπως οδοντόπαστα και καλλυντικά, αλλά και σε φαρμακευτικά προϊόντα που έχουν ως συστατικό το προϊόν αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιείται στις πιστοποιήσεις της Μαστίχας στην αγορά των ΗΠΑ και της Νοτίου Κορέας. Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό. |