Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: | ΙΑΠΩΝΙΑ |
Ημερομηνία: | 24/10/2019 |
Συναπτόμενο αρχείο: | Συνημμένα στο ΑΣ892 jp.PDF |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού) |
Κείμενο: | Διαβιβάζεται συνημμένα, ακόμη ένα δημοσίευμα για την «Μαστίχα Χίου», αυτή τη φορά στο 58ο τεύχος του κλαδικού ιαπωνικού περιοδικού “Chefs” (www.tokyo-chefs.jp), ενός από τα πλέον έγκυρα περιοδικά στον χώρο των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης. Το συγκεκριμένο αφιέρωμα στην «Μαστίχα Χίου», οργανώθηκε από το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο σε συνεργασία με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, η οποία φιλοξένησε δύο από τις πλέον έγκριτες δημοσιογράφους/διαμορφωτές καταναλωτικών προτύπων των ιαπωνικών εξειδικευμένων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στον κλάδο τροφίμων και ποτών και της βιομηχανίας εστίασης. Τις συγκεκριμένες δημοσιογράφους, τις συνέστησε το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο το οποίο και τις ενημέρωσε πλήρως σχετικά με το ελληνικό προϊόν. Το εν θέματι περιοδικό, από τα πλέον έγκυρα επαγγελματικά περιοδικά του κλάδου της εστίασης, με ιδιαίτερη απήχηση στο ιαπωνικό επιχειρηματικό και καταναλωτικό κοινό τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική μορφή του. Θεωρείται από τους ισχυρούς διαμορφωτές τάσεων (influencer) στον τομέα της εστίασης, στην Ιαπωνία. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην υφιστάμενη τοποθέτηση του προϊόντος στην ιαπωνική αγορά, κάνοντας μία αναδρομή στην χρήση του από την αρχαιότητα έως σήμερα, τονίζοντας τις αποδεδειγμένα ευεργετικές του ιδιότητες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιείται στο γεγονός ότι το προϊόν έχει κατοχυρωθεί ως ένα από τα ευρωπαϊκά προϊόντα Γεωγραφικών Ενδείξεων (GI), τα οποία προστατεύονται και στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της Οικονομικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας (EPA). Συν.3 σελ. |