Search

Search Icon

search

header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διοργάνωση επιχειρηματικού Φόρουμ στη Σαγκάη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα (04/11/2019)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΚΙΝΑ
Ημερομηνία: 12/11/2019
Συναπτόμενο αρχείο: Φωτογραφικό Υλικό cn.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σαγκάης
Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Σαγκάης
Κείμενο:

Διοργάνωση επιχειρηματικού Φόρουμ στη Σαγκάη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα (04/11/2019)

Πραγματοποιήθηκε στις 04.11.2019, επιχειρηματικό Φόρουμ  στη Σαγκάη, με τίτλο   “China – Greece: A New Era in Economic Cooperation”, επ’ ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης κ. Π/Θ στην Κίνα και ειδικότερα στην πόλη της Σαγκάης. Στο Ξενοδοχείο Wanda Reign on the Bund της Σαγκάης πάνω από 60 ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς στον χώρο της οικονομίας και άνω των 250 κινεζικών επιχειρήσεων περιοχής αρμοδιότητας Γενικού Προξενείου Σαγκάης ,(70 από ημικρατικό κινεζικό Οργανισμό Προώθησης Εξωτερικού Εμπορίου-CCPIT Σαγκάης και 47 κινεζικές επιχειρήσεις από επαφές Γραφείου ΟΕΥ Σαγκάης), πραγματοποίησαν πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις, το διάστημα από 14:00 μμ μέχρι 18:00 μμ. Το επενδυτικό φόρουμ διοργάνωσε το Enterprise Greece υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Οικονομικής Διπλωματίας. 

Στις εργασίες του επιχειρηματικού φόρουμ που διεξήχθη στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα, συμμετείχαν 93 εκπρόσωποι από 62 συνολικά ελληνικές εταιρείες και συλλογικούς επιχειρηματικούς φορείς.

Η συμμετοχή χαρακτηρίστηκε από το υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης και το ιδιαίτερα σημαντικό κλαδικό εύρος τόσο από Ελληνικής όσο και από Κινεζικής πλευράς. Καταξιωμένες ελληνικές επιχειρήσεις από ένα ευρύ πεδίο κλάδων όπως η ενέργεια και οι κατασκευές, τα τρόφιμα και ποτά, ο τουρισμός και τα ακίνητα, τα φαρμακευτικά προϊόντα και τα καλλυντικά, οι τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών, η ναυτιλία και ο ναυτιλιακός εξοπλισμός, η εφοδιαστική αλυσίδα, οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η πολιτιστική βιομηχανία, συμμετείχαν στις εργασίες του φόρουμ και πραγματοποίησαν συνολικά 315 συναντήσεις με εκπροσώπους κινεζικών φορέων και επιχειρήσεων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του φόρουμ.

Αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα δυναμική ήταν και η παρουσία εκπροσώπων κινεζικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο των πρωινών εργασιών του φόρουμ που περιλάμβανε χαιρετισμό και τοποθέτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού και εκπροσώπων του κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου (MOFCOM) και της Ένωσης Επιμελητηρίων Σαγκάης, έγινε παρουσίαση των επιτυχημένων case studies τόσο της επένδυσης που έχει πραγματοποιήσει η κινεζική COSCO στην Ελλάδα όσο και της Ελληνικής εταιρείας KLEEMANN από το Κιλκίς που έχει κάνει μια επένδυση 15 εκ ευρώ στην Κίνα. Στην κατάμεστη αίθουσα του φόρουμ, (υπήρξαν και αρκετοί όρθιοι) μέχρι το τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε και η συζήτηση για τις προοπτικές ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Λούλη. Από κινεζικής πλευράς στο πάνελ των ομιλητών έλαβαν μέρος οι κκ. Mi Qiu,γνωστός αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης-ζωγραφος & Yu Cheng Ji, αντιπρόεδρος αεροπορικής εταιρείας Juneyao Air Co.,Ltd.

Συγκεκριμένα από την πλευρά της Κίνας στο φόρουμ συμμετείχαν 276 εκπρόσωποι από 157 κινεζικές επιχειρήσεις και κινεζικούς φορείς. 

Κατά τη διάρκεια των απογευματινών εργασιών των B2B συναντήσεων που περιλάμβαναν κατά κύριο λόγο τις διμερείς επιχειρηματικές επαφές, συμμετείχαν 213 εκπρόσωποι κινεζικών εταιρειών. Μεταξύ αυτών, συμμετείχαν σημαντικά ονόματα από την κινεζική αγορά όπως: Bank of China, China Development Bank, Juneyao Group/Junyao Air, COSCO Shipping, State Power Investment Corporation (SPIC), China Three Gorges International, Futong Group, ZTE, Huawei, Tencent Technology, Penglai Zhingbai Jinglu Ship Industry, Ningbo Tongzhou Ship Engineering.

Του επιχειρηματικού Φόρουμ και των Β2Β συναντήσεων είχε προηγηθεί συνάντηση του κ.Π/Θ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Σαγκάης-CCPIT Σαγκάης κ.Yang Jian Rong, οπου συζητήθηκε το πλαίσιο των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδος-Κίνας μέχρι σήμερα και τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον.

Μετά το πέρας των εργασιών του επίσημου μέρους του Φόρουμ και των ομιλιών, ξεκίνησαν οι καθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου, στον ίδιο όροφο, καθώς και σε παρακείμενες αίθουσες. Κάθε  ελληνική επιχείρηση με αρίθμηση και ονομασία σε ατομικό τραπεζάκι, στοιχεία που είχαν δοθεί στις ενδιαφερόμενες κινεζικές επιχειρήσεις προκειμένου πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις. Στη συνέχεια ακολούθησαν τα προγραμματισμένα ραντεβού, ενώ πολυάριθμες επιχειρηματικές συναντήσεις έλαβαν χώρα και στο χώρο αναμονής, αλλά και μετά το πέρας της επίσημης εκδήλωσης. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 500 προγραμματισμένες συναντήσεις, αλλά και πολυάριθμες συναντήσεις επί τόπου, καθώς οι κινεζικές εταιρίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εταιρίες και τα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν.

 

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov