Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: | ΙΑΠΩΝΙΑ |
Ημερομηνία: | 09/12/2019 |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο (αρμοδιότητα και για Μικρονησία, Νησιά Μάρσαλ, Τουβαλού) |
Κείμενο: | Ενημερωτική συνάντηση των εκθετών της Foodex Japan 2020 (Τόκυο, 10-13/3/2020), πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Foodex στις 6 Δεκεμβρίου τ.ε., με πρωτοβουλία των διοργανωτών, στην οποία εκ μέρους του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο, παρέστη η κα Ειρήνη Καμά, Γραμματέας ΟΕΥ Α΄. Όπως κάθε χρόνο, η χώρα μας συμμετέχει με εθνικό περίπτερο, μέσω του Enterprise Greece με την αρωγή του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο. Η Ελλάδα βρίσκεται στο Hall 4, δίπλα στην Κύπρο, στο ίδιο Hall με την Ε.Ε. και μεταξύ άλλων, με την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Βραζιλία και την Φινλανδία, ενώ η Τουρκία στο Hall 3, μαζί με την Ιταλία. Οι συμμετέχουσες εταιρίες θα πρέπει να παράσχουν στοιχεία για την εταιρία και τα προϊόντα τους έως και 14 Ιανουαρίου 2019 τα οποία θα δημοσιευτούν στον ηλεκτρονικό οδηγό FOODEX NAVI, καθώς και στο My Product Presentation (MPP) ούτως ώστε να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Business networking. Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι αναμένουν ο ηλεκτρονικός οδηγός FOODEX Navi να προσπελαστεί πάνω από 300.000 φορές από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2020 καθώς και ότι οι αγοραστές συμβουλεύονται τον ηλεκτρονικό αυτό οδηγό ακόμα και μετά το πέρας της Έκθεσης για την αναζήτηση προϊόντων. Επίσης, οι εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν προβολής «νέων προϊόντων» στον χώρο New Products Plaza όπου «νέο» χαρακτηρίζεται το προϊόν που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ιαπωνική αγορά. Οι διοργανωτές αναφέρθηκαν ακόμα μεταξύ άλλων στην δυνατότητα διοργάνωσης επιχειρηματικών συναντήσεων των εκθετών με ενδιαφερόμενους αγοραστές και επισκέπτες καθώς και στην πρωτοβουλία «Wine Trade Club Entry Form», όπου Σομελιέ οίνου και εισαγωγείς θα προτείνουν κρασιά σε αγοραστές. Το 2019, στο εντυπωσιακό περίπτερο με διακριτή «ελληνική ταυτότητα» του Enterprise Greece, το οποίο αναμφισβήτητα κέρδισε τις εντυπώσεις, οι 15 συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις (έναντι 12 το 2018) παρουσίασαν 90 ελληνικά προϊόντα σε 80.426 επισκέπτες, αριθμός αυξημένος κατά 11,1% περίπου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν ο αριθμός επισκεπτών ανέρχονταν στους 72.428. Οι 15 ελληνικές επιχειρήσεις, συνιστούν το υψηλότερο επίπεδο συμμετοχής στην εν θέματι Έκθεση, των τελευταίων ετών. Το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο σε συνεργασία με το Enterprise Greece διοργάνωσε Cooking show στο περίπτερο της ΕΕ (EU Pavillion) στις 6 Μαρτίου τ.ε., με την συμμετοχή του Έλληνα σεφ και την χρήση ελληνικών προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων (GI), επαγγελματία παρουσιαστή, προβολή σε γιγαντοοθόνες και ταυτόχρονη διερμηνεία στα ιαπωνικά. Επισημαίνεται, ότι μόνο η Ελλάδα και η Κροατία, με δική μας βοήθεια, διοργάνωσαν cooking show στο περίπτερο της ΕΕ, γεγονός που προκάλεσε έντονη κριτική για πρακτικά οργανωτικά θέματα, στο πλαίσιο Συνάντησης των εδώ Γεωργικών Συμβούλων της Ε.Ε.. Το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Τόκυο επιμελήθηκε τα άρθρα για την ελληνική συμμετοχή στην Foodex 2019 στο Newsletter της Ε.Ε. https://www.eu-japan.eu/sites/default/files/publications/docs/june19.pdf. |