Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: | ΣΕΡΒΙΑ |
Ημερομηνία: | 14/09/2020 |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βελιγραδίου |
Κείμενο: | Η Σερβία εξάγει στην ΕΕ περισσότερο από το 2% της παραγωγής τροφίμων. Η Eurostat διαθέτει μια βάση δεδομένων για την παραγωγή, το εμπόριο, τις ποσότητες και τις αξίες της βιομηχανικής παραγωγής ανά χώρα. Η κατεψυγμένη παραγωγή φρούτων είναι μέρος της βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων και όχι της γεωργικής παραγωγής, επομένως η Σερβία κατατάσσεται δεύτερη στη συγκεκριμένη περιοχή, μετά την Πολωνία. Σύμφωνα με τη Eurostat, όταν συγκρίνονται οι παραγόμενες ποσότητες, η Σερβία παράγει 34,2% όλων των κατεψυγμένων φρούτων στην ΕΕ. Ο μόνος άλλος σημαντικός παίκτης σε αυτόν τον τύπο παραγωγής είναι η Ιταλία. Η καπνοβιομηχανία κατατάσσεται επίσης σε υψηλή θέση (4η) ακολουθώντας την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι λείπουν δεδομένα για τη Γαλλία (η οποία δεν έχει αναφέρει αριθμούς παραγωγής από το 2009) και μερικούς άλλους δυνητικά μεγάλους παραγωγούς. Η σερβική παραγωγή ηλιελαίου κατατάσσεται τέταρτη στην ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία |