Search

Facebook

Linkedin

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Προετοιμασία διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογίας “VivaTech” 2021
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΓΑΛΛΙΑ
Ημερομηνία: 02/12/2020
Σχετικός σύνδεσμος: https://mediahub.vivatechnology.com/share/77F269AC-B829-4628-AFAFB1A653918BC4/?mediaId=B0D5AF71-CAF2-4A72-9575A9AFBEC8D8D6
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων
Κείμενο:

Η Διεθνής Έκθεση Τεχνολογίας “Viva Technology”, εκκίνησε τις προετοιμασίες για την διεξαγωγή της στις 17-19 Ιουνίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι η 5 η Διεθνής Έκθεση Τεχνολογίας “Viva Tech’”, που επρόκειτο να λάβει χώρα στο Παρίσι κατά το διάστημα 11-13 Ιουνίου 2020, είχε αναβληθεί με απόφαση των διοργανωτών για την άνοιξη 2021, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας COVID-19.

Η ομάδα της ‘Viva Tech’ διοργάνωσε στις 4 Νοεμβρίου τ.έ., διαδικτυακή παρουσίαση της Έκθεσης για το 2021 και στις 26.11.2020 πραγματοποίησε τον πρώτο σταθμό του road show ανά τον κόσμο, εκκινώντας από το Παρίσι. Με στόχους την διασύνδεση παγκόσμιων παικτών του τεχνολογικού οικοσυστήματος, την ψηφιακή μετάβαση, την ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και την ανάδειξη του Παρισιού ως παγκόσμιας Πρωτεύουσας της καινοτομίας, η ‘Viva Tech’ προτάσσει την ανάγκη, α. για επανασύνδεση και συνάντηση των ατόμων και β. για εναρμόνιση των επιχειρηματικών στόχων με τα επείγοντα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η ‘Viva Tech 2021’ θα αποτελέσει υβριδικό γεγονός, λαμβάνοντας χώρα, ως συνήθως, στο ‘Parc des Expositions -Porte de Versailles’ του Παρισιού, αλλά ταυτοχρόνως και διαδικτυακά, επιτρέποντας έτσι στους Εκθέτες τη φυσική ή/και διαδικτυακή συμμετοχή. H συμμετοχή στην Έκθεση από απόσταση, ή συμπληρωματικά στην φυσική παρουσία, εκτιμάται ότι θα αυξήσει την εμβέλειά της σε διεθνές επίπεδο, καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν.

Τα ‘προϊόντα’ που προτείνονται στους Εκθέτες είναι στο σύνολό τους υβριδικά: i. περίπτερο (territory pavilion), ii. εργαστήριο καινοτομίας (lab), iii. αίθουσες παρουσίασης τεχνολογικών προϊόντων (hall of tech), iv. συμμετοχή στο πάρκο καινοτομίας (innovation park).

Επί παραδείγματι, το πακέτο συμμετοχής με Περίπτερο (κόστος 935 Ευρώ/τ.μ. +10.000 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ), περιλαμβάνει: 1) φυσικό περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο τουλάχιστον 12 τ.μ., 2) ψηφιακό περίπτερο, 3) πακέτο εταιρικής σχέσης (παρουσίαση του logo του εκθέτη σε banners, περιοδικά και ψηφιακές πρατφόρμες), 4) εισιτήρια εισόδου και ηλ. εισιτήρια, 5) συμμετοχή επίσημης αντιπροσωπείας και 6) ελεύθερη συμμετοχή αντιπροσωπείας 10 ΜΜΕπιχειρήσεων.

Άλλοι τύποι συμμετοχής περιλαμβάνουν: Ομιλίες/παρουσιάσεις σχεδίων (pitch contest) με κόστος από 20.000 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ, Εργαστήρια και διαδικτυακά σεμινάρια (workshop & webminar), από 25.000 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ, Φυσικές ή διαδικτυακές παρουσιάσεις (executive tours), από 8.000 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ, Podcast καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (κόστος κατόπιν συνεννόησης).

Οι διοργανωτές εκφράζουν ικανοποίηση για την επιταχυνόμενη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας λόγω της τρέχουσας κρίσης (αύξηση ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη κατά 75%, τετραπλασιασμός της τηλεργασίας, θεαματική αύξηση, x100, των ιατρικών τήλε-γνωματεύσεων). Ωστόσο, την ίδια στιγμή τίθεται σε κίνδυνο η εργασία του 19% των γυναικών, ενώ 31% των σπουδαστών παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση στη διαδικτυακή εκπαίδευση. Οι ανωτέρω εξελίξεις επηρεάζουν την θεματική της διοργάνωσης 2021, που αφορά: 1. τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, 2. το μέλλον της εργασίας, 3. τις τεχνολογίες στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, 4. τις τεχνολογίες στην υπηρεσία της κοινωνίας, 5. τις δημοκρατικές αρχές και την δεοντολογία.

Τέλος, τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 πρόκειται να ξεκινήσουν τα προγράμματα ανάδειξης καινοτόμων επιχειρήσεων κ.α., από δύο ηπείρους, τα ‘EuropaTech Program’ και ‘AfricaΤech Program’.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Έκθεση Τεχνολογίας “VivaTechnology” έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις τεχνολογίας που απευθύνονται σε νεοφυείς επιχειρήσεις (start-up), δεδομένου ότι σε αυτήν λαμβάνουν μέρος, τρεις κατηγορίες συμμετεχόντων, νεοφυείς επιχειρήσεις, μεγάλες επιχειρήσεις και επενδυτικά κεφάλαια (venture capitals κ.ά), παρέχοντας δυνατότητες ανάδειξης νέων ταλέντων, παρουσίασης και προσδιορισμού επιχειρηματικών καινοτομιών και δικτύωσης. Καταληκτικά, η συμμετοχή σε αυτή θα είναι υβριδική, διεθνής και εν δυνάμει διαρκής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με έμφαση στον οικολογικό σχεδιασμό και σεβασμό στους κανόνες προστασίας της υγείας.

Η Παρουσίαση της Έκθεσης (υπό μορφή pdf) καθώς και αναλυτικότερα στοιχεία σχετικά με τους διάφορους τύπους και κόστη συμμετοχής βρίσκονται διαθέσιμα στον κάτωθι σύνδεσμο: https://mediahub.vivatechnology.com/share/77F269AC-B829-4628-AFAFB1A653918BC4/?mediaId=B0D5AF71-CAF2-4A72-9575A9AFBEC8D8D6

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov