Search

Search Icon

search

header

Slide1

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Σχέδιο για την ανάπτυξη της θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας στις ΗΠΑ
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ημερομηνία: 27/07/2021
Σχετικός σύνδεσμος: https://www.seafoodsource.com/news/aquaculture/american-fisheries-society-experts-laud-climate-benefits-of-offshore-fish-farming?mkt_tok=NzU2LUZXSi0wNjEAAAF-aQZj884opXdtMtAlmRalTHl0OYmTldRmyP89E2eI1nNIFoCcNqvVzIAkgIiG4pay90xHYmsfabkVK03ch2F-DW45DS6cWP8lrY
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σικάγου
Πηγή: SeafoodSource News
Κείμενο:

Η Αμερικανική Αλιευτική Εταιρεία και η Εθνική Ωκεάνια και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA) παρουσίασαν στο αμερικανικό Κογκρέσο σχέδιο για την ανάπτυξη της θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας με στόχο την φιλική προς το κλίμα παραγωγή τροφίμων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κόσμος θα χρειαστεί περίπου 60% περισσότερη τροφή μέχρι το 2050 για να συνεχίσει να τροφοδοτεί έναν αυξανόμενο πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένου 60% περισσότερων ζωικών πρωτεϊνών έως το 2030.

Η επέκταση του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας - και ιδίως του κλάδου της υπεράκτιας ιχθυοκαλλιέργειας - θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας ανάγκης. Η κλιματική αλλαγή θέτει πραγματικά μια σειρά από σημαντικές απειλές για την ανθρωπότητα και τα παγκόσμια συστήματα παραγωγής τροφίμων δεν είναι απαλλαγμένα από αυτές τις επιπτώσεις.

Ενώ τα θαλασσινά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% όλων των ζωϊκών πρωτεϊνών που καταναλώνονται παγκοσμίως, οι ΗΠΑ κατατάσσονται στην 17η θέση στον κόσμο, με μόνο 500.000 μετρικούς τόνους παραγωγής ιχθυοκαλλιέργειας περίπου, σε σχέση με το παγκόσμιο σύνολο περίπου 110 εκατ. θαλασσινών. Οι ΗΠΑ εισάγουν επίσης περίπου το 70% των θαλασσινών που καταναλώνουν.

Η Rebecca Gentry, μεταδιδακτορική ερευνητής στο Florida State University, ειδικεύεται στην ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας και έχει μελετήσει χώρους στις ΗΠΑ όπου η ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας θα μπορούσε να είναι επικερδής, να έχει χαμηλό αντίκτυπο στην υγεία των ωκεανών και να μην παρεμβαίνει σε άλλες ωκεανικές χρήσεις.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν όλα τα θαλασσινά που καταναλώθηκαν στην εγχώρια αγορά τους χρησιμοποιώντας μόλις το 0,01% της αποκλειστικής οικονομικής τους ζώνης.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov