Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Επίσκεψη στη διεθνή έκθεση κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης Modtíssimo (Exponor/Porto, 15-16 Φεβρουαρίου 2023)
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ημερομηνία: 22/02/2023
Σχετικός σύνδεσμος: https://modtissimo.com/en/
Συναπτόμενο αρχείο: ΕΚΘΕΣΗ MODTISSIMO 2 2023 pt.doc
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Λισσαβώνας (Αρμοδιότητα και για Πράσινο Ακρωτήρι, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε)
Κείμενο:

H Modtíssimo (https://modtissimo.com) είναι η μεγαλύτερη έκθεση στον πορτογαλικό κλωστοϋφαντουργικό τομέα και η παλαιότερη στο σύνολο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο – τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο – και συγκεντρώνει το σύνολο του τομέα, από τους παραγωγούς νημάτων έως τους κατασκευαστές ενδυμάτων, λειτουργώντας ως βιτρίνα για έναν από τους μεγαλύτερους κλωστοϋφαντουργικούς κλάδους στην Ευρώπη. Η πρώτη διοργάνωση για το 2023 έλαβε χώρα στις 15 και 16 τρέχοντος, στον εκθεσιακό χώρο EXPONOR της μητροπολιτικής περιοχής του Πόρτο. Η Προϊσταμένη του Γραφείου ΟΕΥ Λισσαβώνας επισκέφθηκε την έκθεση συνοδεύοντας τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ), κ. Θ. Ασλανίδη, προκειμένου να εξετασθεί η σκοπιμότητα ελληνικής συμμετοχής υπό τον ΣΕΠΕΕ, πιθανότατα στην επόμενη διοργάνωση της έκθεσης, στις 6-7 Σεπτεμβρίου τ.ε. Από την επίσκεψη και τις συνομιλίες στο πλαίσιό της, συγκρατούνται τα ακόλουθα:

Ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών - περί τις 150 - αφορούσαν στον κλάδο του υφάσματος, στον οποίο και σημειώνεται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Ο κλάδος κατασκευής ετοίμου ενδύματος εκπροσωπήθηκε από 65 περίπου συμμετέχοντες, οι οποίοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, παρέχουν υπηρεσίες «φασόν». Οι υπόλοιπες συμμετοχές (33 στον αριθμό) κατατάσσονται ως υπηρεσίες και, μεταξύ αυτών, ήταν αντίστοιχες κλαδικές εκθέσεις άλλων χωρών (όπως η MOMAD της Μαδρίτης), εκπαιδευτικοί οργανισμοί, οργανισμοί εξωστρέφειας χωρών όπως η Αυστρία κλπ.

Στην έκθεση υπήρχαν και ελληνικές συμμετοχές και συγκεκριμένα, οι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις υφασμάτων Ioakimidis Textiles (με 20ετή παρουσία στην Modtíssimo) και Davaris Textiles (για τον οποίο η Πορτογαλία είναι από τις σημαντικότερες αγορές), η εταιρία Telidis (κατασκευή και εμπορία βοηθητικών και διακοσμητικών υλικών για ενδύματα) καθώς και, μέσω του εδώ αντιπροσώπου της, της «Maxel», η Ύφανση – Δούμα Αφοι ΑΒΕΕ (κατασκευή φασόν και χονδρεμπόριο υφασμάτων ένδυσης). Μεταξύ των ομιλιών στο πλαίσιο της έκθεσης ήταν και αυτή της κας Μ. Βυτινίδου, ιδιοκτήτριας της σχολής μόδας Athens Fashion Club, η οποία έχει σταθερή συνεργασία με την πορτογαλική πρεσβεία στην Αθήνα. Το θέμα της παρέμβασής της ήταν η βιώσιμη ανάπτυξη στο χώρο της μόδας στην Πορτογαλία.

Από συνομιλίες μας με τον διευθυντή της Modtíssimo, κ. Manuel Serrão, επιβεβαιώσαμε ότι το ισχυρό «χαρτί» της έκθεσης είναι η κλωστοϋφαντουργία και δευτερευόντως το ένδυμα «φασόν». Ο κ. Serrão, μάλιστα, μας ανέφερε ότι την επισκέπτονται περί τους 400 ξένους αγοραστές των δύο αυτών κατηγοριών.

Σε περίπτωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στη Modtíssimo, παρακαλούνται τα ενδιαφερόμενα μέλη των προς κοινοποίηση συνδέσμων και επιμελητηρίων να επικοινωνήσουν με τον ΣΕΠΕΕ ή με το Γραφείο μας.

 

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov