Ενημερώσεις ανά θέμα
Εγγραφή στο Newsletter
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ AΡΧΕΙΟΥ
Παράταση διάρκειας μέτρου για το περιθώριο βασικών προϊόντων διατροφής
Κατηγορίες κειμένου: | |
---|---|
Χώρα αναφοράς: |
![]() |
Ημερομηνία: | 24/05/2023 |
Έκδοση: | Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σκοπίων |
Κείμενο: | Μετά από πρόταση του Υπουργείου Οικονομίας, παρατείνεται η διάρκεια του μέτρου για τον περιορισμό του περιθωρίου βασικών προϊόντων διατροφής έως τις 30 Ιουνίου 2023. Με την απόφαση αυτή, το υψηλότερο εμπορικό περιθώριο για το λευκό ψωμί - κομμένο σε κομμάτια ή ολόκληρο, τη λευκή ζάχαρη και το ηλιέλαιο, με εξαίρεση το ψυχρής έκθλιψης, ορίζεται έως και 5% στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο. Το υψηλότερο εμπορικό περιθώριο για αλεύρι σίτου τύπου 400 και 500, ζυμαρικά σκληρού σίτου, εγχώριο λευκό ρύζι, αγελαδινό γάλα διαρκείας με περιεκτικότητα σε λιπαρά 2,8%, 3,2% και 3,5%, αυγά κότας, τυρί κότατζ, αγελαδινό γάλα και ανάμεικτο λευκό τυρί , τυρί, ξινόγαλα, κρέμα γάλακτος και γιαούρτι καθορίζεται έως και 10% στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο. |