Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Πραγματοποίηση επιχειρηματικής επίσκεψης διοικητικών στελεχών ΔΕΘ HELEXPO στη Σόφια (07-08.2024).
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ημερομηνία: 15/02/2024
Συναπτόμενο αρχείο: PHOTOS HELEXPO bg.docx
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σόφιας
Πηγή: Γραφειο ΟΕΥ Σόφιας
Κείμενο:
 

Πραγματοποίηση επιχειρηματικής επίσκεψης διοικητικών στελεχών ΔΕΘ HELEXPO στη Σόφια (07-08.2024).

Στο πλαίσιο της εκδηλωθείσας πρόθεσης της επίσκεψης διοικητικών στελεχών της ΔΕΘ HELEXPO στη Σόφια, Γραφείο ΟΕΥ Πρεσβείας Σόφιας οργάνωσε ικανό αριθμό συναντήσεων με θεσμικούς φορείς της Βουλγαρίας. Στην επιχειρηματική επίσκεψη εκ μέρους της ΔΕΘ HELEXPO συμμετείχαν: ο Πρόεδρος, κ. Αναστάσιος Τζήκας, ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης ,Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Αλέξης Τσαξιρλής, Γενικός Διευθυντής, η Υπεύθυνη Οργάνωσης Εκθέσεων, κ. Κατερίνα Τραπτσιώνη και η Υπεύθυνη Οργάνωσης BEYOND EXPO, κ. Σέβη Καφφά.

Κατά τη διάρκεια των επαφών τα στελέχη του ελληνικού εθνικού εκθεσιακού φορέα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εκθέσεις Artozyma Expo[1], Forward Green Expo[2], Renewable EnergyTech Expo, Freskon Expo[3] και Beyond Expo[4].

Όσον αφορά τις συναντήσεις με επιμελητήρια, συνάντηση έλαβε καταρχήν χώρα με το Ελληνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο στη Βουλγαρία (HBCB) Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο στελεχώνεται από εκπροσώπους σημαντικών ελληνικών εταιρειών όπως η ΕΚΟ, ο όμιλος Σφακιανάκη, η βιομηχανία Λούλης, η ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ και θυγατρικές των ομίλων ΒΙΟΧΑΛΚΟ και ΕΤΕΜ, καθώς και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία. Έλαβε χώρα επίσης συνάντηση με το Βουλγαρο-Ελληνικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (BEEBE).Επισημαίνεται ότι το ΒΕΕΒΕ υποστηρίζει τις μικρές και μικρομεσαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις, παρέχοντας μάρκετινγκ, διοικητική, ενημερωτική και μεταφραστική βοήθεια στους μικρούς επιχειρηματίες, εμπόρους, παραγωγούς και διάφορους άλλους τομείς οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας.Πραγματοποιήθηκαν επίσης επαφές με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (BCCI) κ. Tsvetan Simeonov.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με την Bulgarian Industrial Association (ΒΙΑ).

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν επαφές με το Bulgarian Small and Medium Enterprises Promotion Agency (BSMEPA), οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, ο οποίος εφαρμόζει την κρατική πολιτική για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, την ανάπτυξη και τη διεθνοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επιπροσθέτως, έλαβαν χώρα επαφές με την Βουλγαρική Ένωση Ηλεκτρικής Μηχανολογίας και Ηλεκτρονικών (BASEL), η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα εταιρειών από τη βιομηχανία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ή συναφών δραστηριοτήτων στη Βουλγαρία - έναν τομέα υψηλής τεχνολογίας με ένα πολύ ευρύ και εξαιρετικά δυναμικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων και με σοβαρή συμβολή στην τεχνολογική πρόοδο και στο εξαγωγικό δυναμικό της βουλγαρικής οικονομίας.

Επισημαίνεται και η συνάντηση με την Solar Academy Bulgaria, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 2021 με γνώμονα την ενίσχυση  μιας βιώσιμης στρατηγικής για την ανάπτυξη του ενεργειακού ΑΠΕ τομέα στη Βουλγαρία και την υποστήριξη της εκπαίδευσης για την κάλυψη των νέων αναγκών σε εργατικό δυναμικό στη νέα διαμορφούμενη αγορά ενέργειας, που θα βασίζεται στις νέες κλιματικά ουδέτερες τεχνολογίες.

Ως ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται η συνάντηση με το Sofia Tech Park, συνάντηση με ήδη θετικό αποτέλεσμα καθώς θα υπάρξει συμμετοχή τους στην έκθεση BEYOND, τον προσεχή Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη,

Εν κατακλείδι επισημαίνουμε τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Βιομηχανίας, κ. Ivaylo Shotev, όπου συζητήθηκαν οι στρατηγικές στενότερης συνεργασίας των βουλγαρικών επιχειρήσεων και κλαδικών φορέων που υπάγονται στο εν λόγω Υπουργείο, καθώς και οι μελλοντικές κυβερνητικού χαρακτήρα συμμετοχές στις εκθέσεις της ΔΕΘ-HELEXPO, σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης συμμετοχής της Βουλγαρίας ως τιμώμενης χώρας, το Σεπτέμβριο παρελθόντος έτους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη αυτή, σε τόσο υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης εκ μέρους και των δύο πλευρών, είχε πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί σε τέτοια έκταση. Προσεγγίστηκαν κυβερνητικοί αλλά και επιχειρηματικοί φορείς της Βουλγαρίας με μεγάλη επιρροή και δυναμική επιτοπίως. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Βουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (BCCI), που εκπροσωπεί 55.000 μέλη στο σύνολο της επικράτειας, τη Bulgarian Industrial Association (ΒΙΑ) που εκπροσωπεί 8000 μέλη κ.ο.κ.

Εν κατακλείδι, το κλιμάκιο της ΔΕΘ είχε συναντήσεις και με το σύνολο των ομογενειακών επιχειρηματικών θεσμικών φορέων, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο και το ιδιαίτερα επιτυχημένο ελληνικό επιχειρείν στη Βουλγαρία.

 

[1] Η φετινή ARTOZYMA, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος από το 2016 και μετά χωρίς την Detrop Boutique, καταγράφει αύξηση (κατά 35%) εκθετών με έτοιμα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, τα οποία απευθύνονται σε δίκτυα διανομής, αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, καφέ κτλ, ενώ συγκεντρώνει ορισμένες από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης.

Η γαστρονομία και ο δυναμισμός του κλάδου της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής αποτυπώνονται στο πλήθος των εκθετών της ARTOZYMA, που προέρχονται από το πεδίο των πρώτων υλών και των μηχανημάτων ζαχαροπλαστικής, αρτοποιίας και παγωτού, του εξοπλισμού, των εργαλείων, των έτοιμων και ημιέτοιμων προϊόντων, του καφέ-ροφημάτων και μηχανών παρασκευής και της συσκευασίας.

[2] Ηγετικές επιχειρήσεις της ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό από το πολλά υποσχόμενο πεδίο της κυκλικής οικονομίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συναντώνται στο εκθεσιακό δίδυμο της Forward Green και της Renewable EnergyTech από τις 7-9 Μαρτίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Με διεθνοποιημένο χαρακτήρα που αποτυπώνεται και στη συμμετοχή εκθετών (άμεσα και έμμεσα) από 15 χώρες, αλλά και με 100 μέχρι στιγμής ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες, η Forward Green και η Renewable EnergyTech θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Η 2η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green μεγαλώνει φέτος και εμπλουτίζεται με την 1η Renewable EnergyTech, μία μεγάλου βεληνεκούς και ευρωπαϊκών προδιαγραφών εμπορική έκθεση αποκλειστικά για την αγορά της πράσινης και έξυπνης ενέργειας.

[3] Η «FRESKON» αποτελεί μια από τις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις φρούτων και λαχανικών στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιφέρεια Νοτιοανατολικής Ευρώπης, φιλοξενώντας σε ετήσια βάση τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου των οπωροκηπευτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (ως εκθέτες και ως επισκέπτες), οι οποίες έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν σε ένα ιδανικό περιβάλλον, με επισκέπτες και δυνητικούς αγοραστές από ολόκληρο τον κόσμο, τις τελευταίες καινοτομίες τους, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η Έκθεση αυτή, έχει καθιερωθεί τα τελευταία έτη ως η σημαντικότερη συνάντηση μεταξύ παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών οπωροκηπευτικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η «FRESKON» έχει ως ειδικότερο στόχο την ανάδειξη των εξαιρετικών φρέσκων οπωροκηπευτικών προϊόντων της χώρας μας, την ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών τους και τη διεύρυνση διεθνών συνεργασιών του κλάδου, μέσα από μια ποιοτική εκθεσιακή διοργάνωση με στοχευμένο πρόγραμμα «Β2Β συναντήσεων», διεθνή συνέδρια, παράλληλων εκδηλώσεων και παρουσιάσεων καινοτόμων προϊόντων. Συμμετέχει σημαντικός αριθμός Συνεταιρισμών, παραγωγών, χονδρεμπόρων φρούτων και λαχανικών, εισαγωγέων / εξαγωγέων, εμπόρων λιανικής – ελληνικών και αλλοδαπών αλυσίδων Super-Markets, εταιρειών logistics, εταιρειών συμβούλων και εταιρειών πιστοποίησης γεωργικών προϊόντων.

[4] H διεθνής έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND, διοργανώνεται για τέταρτη φορά στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 25 έως τις 27 Απριλίου. Διακεκριμένες εταιρίες ηγέτες στον κλάδο της τεχνολογίας, startups και scaleups που αναπτύσσουν δυναμική, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια, όπως και πρωτοπόροι και οραματιστές από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» σε αυτό το μοναδικό γεγονός τεχνολογίας. Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) θα αποτελέσει το κεντρικό ζήτημα της διοργάνωσης και θα αναλυθεί διεξοδικά ο ρόλος και οι επιδράσεις της στην καθημερινότητά μας. Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO, τη Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC), με συνδιοργανωτές το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και τον δήμο Θεσσαλονίκης. Υποστηρικτές της BEYOND είναι οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ και ΗΕΤΙΑ.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov