Search

Search Icon

search

header

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε άμεση ενημέρωση!

Ζητήστε τη δική σας προσωποποιημένη ενημέρωση σε ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βιέννης ΄Ferien Messe΄ 16-19/01/2020/ Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα εν όψη τουριστικής περιόδου 2020
Κατηγορίες κειμένου:
Χώρα αναφοράς: ΑΥΣΤΡΙΑ
Ημερομηνία: 24/01/2020
Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Βιέννης
Πηγή: ΕΟΤ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΕΥ
Κείμενο:

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Βιέννης ΄Ferien Messe΄ Βιέννης 16-19/01/2020/ Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα μηνύματα εν όψη τουριστικής περιόδου 2020

 

Α. Πραγματοποιήθηκε από 16 έως 19 Ιανουαρίου 2020 στη Βιέννη η διεθνής έκθεση Τουρισμού Ferien Messe 2020’ με τη συμμετοχή 800 και πλέον εκθετών από 80 χώρες, την οποία επισκέφτηκαν πάνω από 160.000 επισκέπτες.

O Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετέσχε με εθνικό περίπτερο με 16 συν-εκθέτες ενώ στην έκθεση συμμετείχαν, μεμονωμένα, και ελληνικά ξενοδοχεία. Την έκθεση και τους έλληνες επισκέφτηκε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κυρία Αντζελα Γκερέκου.

Β. Κα Γκερέκου, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών πρακτορείων της Αυστρίας (μεταξύ των οποίων TUI, REWE και Springer Reisen). Από τις συναντήσεις κατεγράφησαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Αυστρία προς τη χώρα μας, κατά την επόμενη τουριστική περίοδο.

Ειδικότερα, διευθύνων Σύμβουλος της TUI Αυστρίας ( η οποία συνεργάζεται με 3.600 ελληνικά ξενοδοχεία) ανέφερε ότι, κατά τη θερινή περίοδο 2020, έχουν προγραμματισθεί 100 εβδομαδιαίες πτήσεις προς 16 ελληνικούς προορισμούς ενώ χώρα μας προηγείται σε προ-κρατήσεις έναντι ανταγωνιστριών εταιρειών. Επίσης, ο εκπρόσωπος της REWE υπογράμμισε ότι με βάση τις έως τώρα προ-κρατήσεις, κατά το 2020 αναμένεται αύξηση ύψους του 25%. Ακόμη, πολύ θετικά μηνύματα μετέφερε και η κυρία Andrea Springer, ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του ταξιδιωτικού οργανισμού Springer Reisen, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος εξειδικευμένος διοργανωτής ταξειδίων προς την Ελλάδα, με το 90% του προγράμματός του να είναι αφιερωμένο στη χώρα μας.

Η κυρία Γκερέκου συναντήθηκε, επίσης, με στελέχη των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών που διαθέτουν πτητικό πρόγραμμα από την Αυστρία προς την Ελλάδα και αντάλλαξε προτάσεις για τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των πτήσεων αλλά και διεύρυνσης των προορισμών, με δεδομένο το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Αυστριακών τουριστών για την Ελλάδα.

  

Γ. Η δυνατότητα συνεργασίας του Μουσείου Schönbrunn της Βιέννης με το “Αχίλλειο” στην Κέρκυρα και η ενδεχόμενη μεταφορά τεχνογνωσίας εξετάστηκε κατά τη συνάντηση που είχε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, στις 16.01, με τον διευθύνοντα Σύμβουλο του αυστριακού Μουσείου, κ. Klaus Panholzer και την επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Τεκμηρίωσης, κυρία Elfriede Iby. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου του ΕΟΤ στα θερινά ανάκτορα του Schönbrunn.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κυρία Γκερέκου υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο πολιτιστικός τουρισμός και για τις δύο χώρες καθώς και την σπουδαιότητα και την αναγνωρισιμότητα, της οποίας χαίρει το “Αχίλλειο” διεθνώς. Επιπλέον, τόνισε ότι το Μουσείο αποτελεί ισχυρή επωνυμία (brand) για το νησί των Φαιάκων, την οποία στηρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι και τοπικοί φορείς αλλά και η κοινωνία του νησιού.

Δ. Τέλος, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου κα Πρέσβης της Ελλάδος στη Βιέννη, σε συνεργασία με την Υπηρεσία  ΕΟΤ Αυστρίας, παρέθεσε δεξίωση στην Πρεσβευτική κατοικία αφιερωμένη στον ελληνικό τουρισμό, στην οποία, παρευρέθησαν πέραν των ελλήνων εκθετών, εκπρόσωποι ταξιδιωτικών πρακτόρων και αεροπορικών εταιρειών, στελέχη αυστριακών Υπουργείων και Φορέων, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας στη Βιέννη.

exports Gefyres Ypourgeio logo 02highrez ktp 1 dark blue el exports gov